Evenimentul Zilei > International > Franța, la un PAS de un nou caz CUTREMURĂTOR pentru ÎNTREAGA LUME. Anunț făcut de POLIȚIE
Franța, la un PAS de un nou caz CUTREMURĂTOR pentru ÎNTREAGA LUME. Anunț făcut de POLIȚIE

Franța, la un PAS de un nou caz CUTREMURĂTOR pentru ÎNTREAGA LUME. Anunț făcut de POLIȚIE

Momente tensionate în Franța, unde un bărbat punea la cale un nou atentat care să cutremure Europa și lumea întreagă.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat preventiv şi inculpat sâmbătă la Paris pentru o tentativă de atentat, informează AFP din surse apropiate anchetei judiciare.

Suspectul, fără antecedente din punctul de vedere al serviciilor de informaţii, jurase credinţă Statului Islamic într-o înregistrare video. El a fost reţinut marţi la Nimes, în sudul Franţei, de Direcţia Generală a Securităţi Interne (DGSI), care a confiscat în urma unor percheziţii. produse utilizabile pentru fabricarea unor explozivi. Nu a fost identificată nicio ţintă exactă a unui posibil atentat, au precizat sursele citate.

"A fost primul atentat dejucat de DGSI de la începutul anului", a declarat AFP una din surse. Serviciul urmărea reţelele sociale, unde suspectul şi-a făcut cunoscută intenţia de a cumpăra o armă şi a susţinut idei islamiste. În una din înregistrările video făcute anul trecut, având ca fundal un drapel negru al jihadiştilor, acesta îi jura credinţă liderului Statului Islamic, Abu Bakr Al-Baghdadi, susține Agerpres.

În ultimii trei ani, începând cu atacul din 7 ianuarie 2015 asupra redacţiei săptămânalului satiric Charlie Hebdo, atentatele islamiste s-au soldat în Franţa cu 241 de morţi, reaminteşte AFP. Anul trecut bilanţul a fost de trei victime, în urma a două atentate, pe bulevardul Champs Elysees din Paris, în 20 aprilile, şi la gara Saint-Charles din Marsilia, în 1 octombrie. 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: