Evenimentul Zilei > International > Franța a ajuns la o medie de 120 de atacuri pe zi cu arme albe
Franța a ajuns la o medie de 120 de atacuri pe zi cu arme albe

Franța a ajuns la o medie de 120 de atacuri pe zi cu arme albe

Infracțiunile cu violență au cunoscut o creștere spectaculoasă în ultimii ani. Autorii acestora sunt în marea lor majoritate imigranți.

Potrivit statisticilor prezentate de Observatorul Național al Delincvenței, în perioada 2015-2017, în Franța s-au înregistrat anual circa 44.000 de victime ale infracțiunilor înfăptuite cu cuțitul.

Aceasta înseamnă o medie zilnică de atacuri cu cuțitul de 120.

Cuțitele sunt arma cel mai des întâlnită în cazurile de infracțiuni cu violență.

Omorurile și tentativele de omor au cunoscut o creștere accentuată în Franța, în ultima decadă, cu 3.168 de cazuri în 2018, în comparație cu 1.767 în 2009.

„Violența se extinde. Poliția nu mai sperie. Astăzi, din nimic, pentru o privire, se ajunge la bătaie. A scoate o armă a devenit ceva obișnuit”, declară Frederic Lagache, de la sindicatul poliției Alliance Police Nationale, citat de Le Figaro.

Potrivit unui înalt responsabil al poliției pariziene, loviturile de cuțit au ajuns o obișnuință în așezările de imigranți din nordul orașului.

„Sunt numeroase bătăi în taberele de imigranți, între afgani, eritreeni și somalezi, mai ales, care se termină cu lovituri de cuțit în nordul Parisului. Desființarea acestor așezări a fost benefică”, a declarat oficialul.

Așezările improvizate de imigranți au devenit atât de periculoase în ultimii ani încât grupul de ajutorare Solidarite Migrants Wilson și-a închis în 2018 operațiunile din cauza amenințării la adresa lucrătorilor săi.