Evenimentul Zilei > Economie > Franklin Templeton: Decizia Tribunalului Bucureşti nu are efect material
Franklin Templeton: Decizia Tribunalului Bucureşti nu are efect material

Franklin Templeton: Decizia Tribunalului Bucureşti nu are efect material

Franklin Templeton, administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), consideră că decizia de ieri a Tribunalului Bucureşti, care a anulat unele hotărâri ale acţionarilor din anul 2010, nu are impact material asupra Fondului, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Având în vedere hotărârile separate aprobate în cele mai recente adunări ale acţionarilor, Administratorul Fondului nu consideră decizia Tribunalului ca având impact material asupra Fondului. Administratorul Fondului nu a primit deocamdată niciun document oficial din partea Tribunalului Bucureşti în legătură cu decizia Tribunalului în acest dosar; odată ce acesta va fi disponibil, Administratorul Fondului va lua în considerare măsurile legale suplimentare adecvate şi va informa acţionarii în acest sens”, precizează comunicatul.

Pe pagina oficială de internet a Tribunalului Bucureşti au fost publicate joi o serie de decizii în legătură cu dosarul nr. 47039/3/2010 prin care avocatul Ioana Sfîrăială reclama Fondul Proprietatea. Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea reclamantei de anulare a unor hotărâri ale Adunării Generale Extraordinare ale Acţionarilor din 6 septembrie 2010, informează Agerpres. Acţionarii au aprobat la acel moment modificarea actului constitutiv al FP, în sensul schimbării sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere şi Directorat la societate de administrare a investiţiilor.

Avocata Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea, a contestat în instanţă, în octombrie 2010, deciziile Adunării Generale a Acţionarilor. Potrivit comunicatului FP, în esenţă cererea reprezintă un argument tehnic cu privire la formalităţile administrative necesare pentru convocarea Adunării Generale a Acţionarilor din data de 6 septembrie 2010 de către administratorii anteriori ai Fondului.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: