Frank Timiş: celui mai bogat român i s-a dublat ieri averea

Frank Timiş: celui mai bogat român i s-a dublat ieri averea

African Minerals Limited şi Shandong Iron & Steel Group au finalizat tranzacţia-investiţie de 1,5 miliarde de dolari ce vizează 25% din proiectul Tonkolili derulat de firma controlată de Frank Timiş, cel mai bogat român potrivit ultimei ediţii a Top 300 Capital.

Fondurile au fost transferate încă de vineri şi urmau să fie primite luni. Cui Jurong, vice preşedinte al Shandong Iron, a fost nominalizat pentru o poziţie în conducerea African Minerals. Compania lui Frank Timiş va folosi banii pentru a accelera dezvoltarea celei de-a doua faze a proiectului Tonkolili. De asemenea, o parte din bani vor fi utilizaţi la achitarea creditului existent de 417,7 milioane de dolari pe care compania îl are la Standard Bank.

"Ne bucurăm de colaborarea cu Shandong Iron& Steel Group, unul dintre cei mai mari producători de oţel din lume. Acest parteneriat confirmă potenţialul unei ţări ca Sierra Leone de a ajunge unul dintre cei mai importanţi producători de fier la nivel mondial", a declarat Frank Timiş.

Prima fază a proiectului Tonkolili demarat de Timiş permitea extracţia a 15 milioane de tone de fier pe an. Faza a doua a proiectului, la care-i va avea ca parteneri pe chinezi, va permite o producţie de 45 de milioane de tone de fier pe an. Potrivit Top 300 Capital 2011, Frank Timiş are o avere estimată la 1,6 - 1,65 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News