Frânghia lui Lenin, pe care Occidentul a dat-o Chinei pentru a fi spânzurat

Frânghia lui Lenin, pe care Occidentul a dat-o Chinei pentru a fi spânzurat

În ciuda evidențelor scoase la lumină de pandemia de COVID-19, Donald Trump continuă să fie singurul lider occidental care sesizează pericolul ce vine dinspre China.

Un editorial de Guy Millière pentru Dreuz.

O veche afirmație a lui Lenin, fondatorul regimului totalitar sovietic și mentorul a numeroși inși care visează să devine dictatori spune că capitaliștii vor fi gata să le vândă comuniștilor frânghia cu care aceștia îi vor spânzura.

Acest lucru s-a întâmplat mai cu seamă în timpul lui Iosif Visarionovici Stalin, când președintele american Franklin Roosevelt a acceptat să se alieze cu URSS după ruperea pactului germano-sovietic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statele Unite au contribuit la eforturile de război ale lui Stalin începând cu iulie 1941. Iar Roosevelt a dus zelul atât de departe încât s-a opus unei debarcări în Balcani, care ar fi trebuit să aibă loc înaintea celei din Normandia.

El a respins și proiectele generalilor americani care doreau ca eliberarea Europei să continue spre Est.

Consecințele au fost divizarea Europei și apariția dictaturilor comuniste în Europa Centrală și de Est, accesul Uniunii Sovietice la statutul de „superputere”, „războiul rece” și ideea (încă foarte răspândită) că URSS a fost adevărata învingătoare a celui de-Al Doilea Război Mondial.

Afirmația lui Lenin s-ar fi putut verifica din nou în anii 1980, când Uniunea Sovietică, vlăguită, a vorbit despre „casa comună”.

Președintele Ronald Reagan nu a mai avut naivitatea oarbă a unui Franklin Roosevelt și a considerat că lupta împotriva URSS trebuie dusă până la prăbușirea acesteia.

Și deși numeroși lideri europeni s-au arătat gata să se prosterneze la picioarele lui Mihail Gorbaciov, Reagan a făcut ceea ce trebuia făcut, iar sistemul sovietic s-a prăbușit.

Liderii chinezi au tras învățămintele de pe urma eșecului sovietic și au procedat altfel. Au spus că doresc să se deschidă economiei de piață libere și le-au propus capitaliștilor occidentali să le fabrice tot ce doresc la prețuri mici, grație unei mâini de lucru care nu va face niciodată grevă.

Iar capitaliștii occidentali au acceptat.

Un președinte american la fel de orb ca Roosevelt, Bill Clinton, a dorit intrarea Chinei în Organizația Mondială a Comerțului, iar liderii Europei Occidentale l-au urmat.

George W. Bush și Obama au aplicat deciziile luate de acesta și nu au dorit să vadă că China, rămasă comunistă, își păstrase scopurile comuniste. Iar China s-a dedat furtului de proprietate intelectuală și practicilor destinate să aservească puțin câte puțin lumea occidentală.

Sesizând jocul criminal al Chinei, Donald Trump a decis să reacționeze și a fost imediat calificat drept „protecționist” și „belicos”, dorind să declanșeze un „război comercial”, când de fapt China era cea care ducea un război comercial cu SUA de două decenii.

În acest context a apărut pandemia de coronavirus. A devenit flagrant că China mințea și nu dorea binele lumii occidentale, de vreme ce zile la rând a declarat că boala provocată de virus nu este contagioasă, și a incitat țările occidentale să continue să primească pe teritoriul lor persoane contaminate, venite de la Wuhan, orașul unde a apărut maladia.

A devenit evident că țările occidentale s-au plasat într-o stare de dependență față de China, de vreme ce tot ce aveau nevoie acestea trebuia cumpărat din China, care putea stabili ce condiții poftea.

A devenit la fel de evident că China dorea să aservească, deoarece a amenințat să nu furnizeze ceea ce țările occidentale aveau nevoie, dacă acestea formulau cea mai mică critică la adresa sa.

În Statele Unite, Donald Trump înțelege să continue să reacționeze și să contracareze acțiunile Chinei.

Liderii europeni, în schimb, par gata să se plece docili, iar un recent comunicat al Uniunii Europene este cât se poate de elocvent în această privință.

Democrații americani au poziții asemănătoare celor ale liderilor europeni și sunt gata să se plece și ei.

Dat fiind că China nu a renunțat la scopurile sale, tot ce o mai desparte de a și le atinge este prezența lui Donald Trump la Casa Albă.

Pe cine credeți că liderii Europei Occidentale și majoritatea ziariștilor iau la țintă? Pe Donald Trump, bineînțeles!

Cine credeți că își doresc ei să vină la Casa Albă? Un Democrat, bineînțeles!

Trageți singuri concluziile.