Francois Hollande, cădere liberă în sondaje. Doar Charles de Gaulle a fost mai nepopular decât actualul lider socialist

Francois Hollande, cădere liberă în sondaje. Doar Charles de Gaulle a fost mai nepopular decât actualul lider socialist

Popularitatea preşedintelui francez Francois Hollande a scăzut cu 11 puncte în luna septembrie faţă de august, doar 43% din compatrioţii săi declarându-se satisfăcuţi de modul în care acesta administrează ţara, potrivit unui sondaj realizat de institutul IFOP, informează cotidianul La Tribune.

Conform lui Frederic Dabi, director în cadrul IFOP, este vorba de "una dintre cele mai puternice scăderi" înregistrate de acest barometru, care există din 1958. "Doar Charles de Gaulle, în iunie 1962, după acordurile de la Evian, şi Jacques Chirac, în iunie 2005, după eşecul referendumului privind tratatul constituţional european, au înregistrat o scădere mai mare decât Francois Hollande, cu 13, respectiv 12 puncte procentuale", a precizat directorul.

Premierul francez Jean-Marc Ayrault nu se află într-o situaţie mai bună, transmite şi Agerpres. Cota de popularitate a acestuia a scăzut cu 7 procente, atingând 50%, în condiţiile în care 4% dintre participanţii la sondaj nu s-au pronunţat nici în favoarea, nici împotriva acestuia.

Chestionat sâmbătă seară cu privire la faptul că actualul cancelar german creşte în sondaje cu toate că se află la final de mandat în timp ce el, la început de mandat, scade, Francois Hollande a replicat: "Vreau să fiu judecat după rezultatele mele, iar aceasta presupune o anumită perioadă de timp".

"Se întâmplă să fim într-o situaţie dificilă în Europa. Avem o criză, o creştere slabă, şomaj, iar datoria mea este să aduc Franţa, în cadrul angajamentelor sale europene, într-o stare mai bună la finalul mandatului meu decât se afla la începutul acestuia", a dezvoltat liderul socialist într-o conferinţă de presă comună cu Angela Merkel, la Asperg, în Germania.

"Pe parcursul unui mandat există suişuri şi coborâşuri, ceea ce contează este ţelul fixat, mijloacele prin care îl atingi şi forţa pe care o implicăm pentru a obţine rezultate", a adăugat el. "Debuturile de mandat sunt automat perioade în care aşteptările sunt considerabile, iar sfârşiturile de mandat sunt perioade în care sunt aşteptate rezultate", a conchis Hollande.

Ne puteți urmări și pe Google News