Evenimentul Zilei > Social > Fragil, un spectacol în două părţi şi locaţie secretă
Fragil, un spectacol în două părţi şi locaţie secretă

Fragil, un spectacol în două părţi şi locaţie secretă

În cadrul Festivalului E-Motional, în zilele de 1, 8 și 9 noiembrie la București are loc avanpremiera spectacolului „Fragil", creat de coregraful Cosmin Manolescu. Realizat cu participarea dansatorilor Giselda Ranieri (Italia), Tanja Andreeva (Norvegia) și Cristian Nanculescu (România), spectacolul este o coproducție internațională creată în cadrul proiectului „E-Motional: rethinking dance”.

Fragil este o piesă eterogenă care propune spectatorului o incursiune experiențială într-un univers deopotrivă real și imaginar, care chestionează fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. Cine suntem, ce ne place, cât de atenți suntem la ceilalți, la modul lor de a fi și la nevoile lor emoționale, cum ne influențează lumea în care trăim. Fragil este deopotrivă un spectacol de dans și o instalație coregrafică care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre și poate fi vizionat și experimentat atât în spații neconvenționale, cât și pe scenă, în două părți interconectate.   
Prima parte se desfășoară între orele 17:00-19:00 într-o locație secretă care le va fi dezvăluită doar celor care își rezervă accesul la aceasta, iar a doua parte între orele 20:00-21:00 la studioul ZonaD în 1 noiembrie, și respectiv la Centrul Național al Dansului București, Sala Stere Popescu, în zilele de 8 și 9 noiembrie. Accesul la partea 1 se face doar pe bază de rezervare la [email protected]. Spectatorii cu rezervare vor avea asigurat locul și pentru partea a doua, în cea de-a doua locație. Numărul maximum de spectatori în locațiile secrete este de 20 persoane/ reprezentație. Accesul la partea a doua la CNDB, în zilele de 8 și 9 noiembrie, se face pe bază de bilet, informații la www.cndb.ro și [email protected].
Fragil va avea premiera în 2015 în cadrul unui turneu internațional la București, Riga, Porto și Luxemburg. Spectacolul este o producție a companiei Paradis Serial/ Fundația Gabriela Tudor și a fost creat cu sprijinul unei Burse a Fundației Bogliasco (SUA/ Italia), Asociația Coregrafilor Profesioniști din Letonia, Fabrica de Movimentos (Porto) și Centrul Coregrafic Trois CL (Luxemburg). Proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural București 555 al ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News