Evenimentul Zilei > Actualitate > Fotografii inedite cu Ruth Bodnariu de pe vremea când îngrijea, voluntar, copiii săraci din România
Fotografii inedite cu Ruth Bodnariu de pe vremea când îngrijea, voluntar, copiii săraci din România

Fotografii inedite cu Ruth Bodnariu de pe vremea când îngrijea, voluntar, copiii săraci din România

În urmă cu mai bine de zece ani, Ruth, o tânără norvegiană necăsătorită, ajuta benevol câțiva copilași instuționalizați la un centru din Constanța

Ruth și Marius Bodnariu, deveniți cunoscuți lumii întregi după ce Serviciul de Protecție a Copilului din Norvegia le-a luat cei cinci copii acuzându-i de îndoctrinare religioasă (Bodnariu este o familie penticostală) și de corecții fizice aplicate propriilor odrasle, s-au cunoscut în România, în urmă cu mai mulți ani. Marius era inginer IT, iar Ruth venise în România ca voluntar, pentru a avea grijă de copiii abandonați de la un centru din Constanța.


Imaginile surprinse atunci evidențiază o domnișoară delicată, preocupată de binele copilașilor. Pare greu de crezut, privind aceste fotografii inedite publicate de blogul rodiagnusdei.wordpress.com, că Ruth ar fi în stare să le facă rău propriilor fii și fiice.

De remarcat că, după câștigarea procesului împotriva autorităților din regatul nordic și recuperarea celor cinci copii, familia Bodnariu a ales să se stabilească în România.

Sursa foto: rodiagnusdei.wordpress.com