Evenimentul Zilei > Actualitate > FOTOGRAFII de epocă din Rusia. PENIBILUL nu i-a împiedicat pe cei care mimau LUXUL să se mândrească | GALERIE FOTO
FOTOGRAFII de epocă din Rusia. PENIBILUL nu i-a împiedicat pe cei care mimau LUXUL să se mândrească | GALERIE FOTO

FOTOGRAFII de epocă din Rusia. PENIBILUL nu i-a împiedicat pe cei care mimau LUXUL să se mândrească | GALERIE FOTO

Pe vremea când Photoshop-ul nu fusese inventat, iar călătoriile pentru majoritatea ruşilor reprezentau doar un vis, date fiind costurile şi durata lor, singura variantă pentru a face o fotografie explozivă pentru un albumul de familie era vizita la fotograf, unde era pus în scenă decorul dorit.

Astfel, pentru un preţ accesibil, la salonul de fotografie, tot rusul îşi putea face o fotografie în avion, pe vapor sau în barcă. Pe lângă clasicul panou în care îşi vârau capul muşterii pentru a întruchipa diverse personaje, oricine se lăuda că s-a suit într-o maşină sau că a fost în ţări exotice.

Tehnicile de manipulare a imaginilor erau diverse, dar în funcţie de talentul fotografului rezultatele puteau fi sau spectaculoase. Majoritatea degajă lipsa de ralism, dar asta nu i-a împiedicat pe oameni să se mândrească cu ele şi să le păstreze la loc de cinste prin locuinţă, la vedere. Unele din aceste imagini au fost atât de preţuite încât au fost atârnate ca tablouri.

O colecţie de imagini cu astfel de fotografii de eopcă din Rusia au fost publicate de English Russia. Urmăriţi în galeria foto de mai sus cum pozau cei ruşii la… salon.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.