"A fost bătaie pe şorici, pe fripturi. N-a mai rămas nimic. Gigi a cerut un ceaun în care să se facă mămăligă", a declarat cu puţin timp în urmă pentru "Evenimentul Zilei" unul dintre invitaţii la nunta lui Cristian Borcea. EVZ vă prezintă imagini inedite de la ospăţul oferit nuntaşilor duminică seară.
Mulţi au fost cei care s-au îndoit de existenţa acestui "produs" la o aşa nuntă simandicoasă. Ei bine, la nuntă a fost mămăligă, după cum o demonstrează fotografia obţinută de la binecunoscutul omul de afaceri Cornel Tăbăcaru.
Multimilionarul ieşean (locul 132 în Top 300 Capital cu o avere estimată la 50 de milioane de euro) s-a numărat printre invitaţii de onoare la deja celebra nuntă, iar pe lângă fotografii oferite în exclusivitate, a ţinut să menţioneze că a fost o nuntă de excepţie: "Trebuie să se înţeleagă că produsele cele mai consumate au fost şunculiţa ardelenească cu ceapă, şoriciul şi berbecuţii la proţap!". Şi bineînţeles mămăliga.
Tăbăcaru consideră că, "în ciuda tuturor speculaţiilor făcute de presă pot numi această nuntă decentă şi de un bun gust desăvârşit. A fost o nuntă frumoasă , sută la sută românească. Nu s-au cântat manele, s-a cântat muzică populară de calitate şi au avut un succes nebun melodiile anilor ´70 - ´80. Mai mult de jumătate dintre invitaţi au fost prieteni, vecini şi cunoscuţi ai miresei şi familiei din Timişoara, prieteni ai lui Cristi Borcea din tinereţe, fără să se facă nici o legătură cu starea lor materială sau poziţia lor socială".
Citiţi mâine în Evenimentul zilei un spumos interviu cu afaceristul Tăbacaru.
MENIUL DE LA NUNTA LUI CRISTI BORCEA
Gustare rece
Platou EXTRAVAGANZA
Carpaccio de vită umplut cu parmesan şi busuioc
Pate ficat de gâscă cu trufe şi gutui confiate
Piept de raţă cu papaya
Salată de creveţi cu avocado
Sea bass marinat decorat cu incre de manciuria
Brânzeturi Franţa
Gustare caldă
Ragout de Homar Breton cu Morel
SORBET DE LĂMÂIE
Fel de bază
File Royal
Duet Muşchi de vită şi ficat de gâscă sotat servit cu sos Merlot şi trufe negre
Cartofi înăbuşiţi cu şofran, decorat cu mac
Buchet de legume
Desert
Tort de nuntă Regina
(Mousse de ciocolată albă cu şampanie, mousse de ciocolată albă cu zmeură, ganage cu crocant şi blat de biscuit cu unt)
BARBEQUE
Bufet Românesc cu:
Platouri tradiţionale reci:
Muşchiuleţ ţigănesc afumat
Costiţă afumată
Cârnaţi ţărăneşti
Slănină afumată
Tobă ţărănească
Şorici de porc
Pastramă
Brânzeturi
Brânză de burduf
Caş de stână
Telemea de oaie
Caşcaval afumat
(ceapă verde, roşie, ridichi)
Proţap
Berbecuţi
Purcei de lapte
Tradiţional
Sărmăluţe la ceaun servite cu mămăliguţă, şunculiţă şi ciolan afumat, ardei iute şi smântână.
Grill
Mititei
Pastramă de oaie
Piept de pui marinat
Ceafă de porc
Cârnaţi proaspeţi de oaie
Cârnaţi de Pleşcoi
Cârnaţi Bratwurst
Servite cu murături de casă şi pâine pe vatră
BĂUTURI
Şampanie-Dom Perignon
Vin alb-Chablis Bovier 1ER CRU
Vin roşu-Masi Costasera Amarone
Whisky-Johnny Walker Blue Label
Vodka-Beluga
Cognac-Hennessy Paradise
- Cât a costat nunta lui Cristi Borcea cu Alina Vidican
- Cristi Borcea, nuntă mai ieftină decât cea a lui Adrian Mutu
- Despre nunta lui Cristi Borcea cu Alina Vidican: "S-au spart în figuri cu meniuri sofisticate, dar tot la manelişti au ajuns"
- Becali a făcut senzaţie la nunta lui Cristi Borcea
- Bloggerii, despre nunta lui Borcea: "Nuntă de mitocani!"