Evenimentul Zilei > EVZ Special > Fotbalul și blasfemia. Cine și-a bătut joc de un club din România
Fotbalul și blasfemia. Cine și-a bătut joc de un club din România

Fotbalul și blasfemia. Cine și-a bătut joc de un club din România

Clubul Metalurgistul Cugir, din Liga a III-a, a avut pentru scurt timp date ilare pe Wikipedia.

Formația din Alba Iulia a apărut pe Wikipedia cu detalii incredibile, cum ar fi data fondării (1500 i.Chr.), nume precedente (CSO CUJIR), sau sezonul actual (Ligue 1 – Joacă și în Champions League când are chef).

În realitate, Metalurgistul Cugir, una din grupările de tradiție din județul Alba, s-a înființat în 1939, iar în 2008 s-a reluat activitatea, pentru ca în 2013 să acceadă în Liga a 3-a, unde va bifa a 7-a prezență consecutivă, informează ziarulunirea.ro.

Pentru mulți Wikipedia este un fel de Biblie prin care rezolva în 30 de secunde probleme existențiale, istorice, medicale etc., dând lecții altora, care au studiat sistematic un domeniu. Nu zic ca nu este utilă Wikipedia, însă trebuie luată cu rezerve.

Așa, de pilda, Wikipedia ne zice că echipa de fotbal Metalurgistul Cugir a fost fondată în „anul 1 dHr de Iisus Hristos și Sfântul Spirit”. Măi, să fie! Eu credeam că la Cugir, pe vremea aceea, dacii erau cei mai mari fotbaliști. Napoleon Săvescu sigur știe”, a fost mesajul istoricului albaiulian Marius Rotar vizavi de acest caz ilar. (foto: ziarulunirea.ro)