În tumultosul mediu al pariurilor sportive din România este mare agitație după câteva evenimente ciudate petrecute în fotbalul autohton. Finalul de sezon din primele două ligi i-a băgat pe bookmakeri în stare de alertă, pentru că există mai multe suspiciuni legate de meciuri aranjate pentru obținerea de câștiguri materiale. În eșalonul secund, multe echipe nu mai au nicio miză și joacă doar ca să se afle în treabă.

Se lucrează cu psihologia inversă

Vinerea trecută, cu câteva ore înaintea partidei Corona Brașov – ACS Poli, cotele pentru pronosticul în care oaspeții ar fi condus la pauză, iar gazdele ar fi câștigat, a scăzut dramatic, de la 35 – 40 la 2.90!

Decizia a venit după ce, la mai multe case de pariuri, s-a mizat pe această variantă (2/1). Paradoxal, meciul s-a terminat cu o remiză fără goluri: 0-0, adică egal la pauză și la final, iar cota a crescut direct proporțional cu scăderea de la 2 – pauză / 1 – final. „La meciul ăsta se bănuiește că ar fi vorba despre psihologie inversă. Nu sunt dovezi, dar s-a pariat, în primă instanță, pentru a crește cota artificial pentru rezultatul de egalitate”, ne-a spus un specialist în pariuri.

Mulți pariori au mirosit un lucru necurat la partida pierdută de Steaua, în Ghencea, scor 0-1, cu FC Vaslui.

Încă un meci a fost blocat ieri

Mizând pe greva moldovenilor, casele de pariuri au oferit vasluienilor o cotă de 21 pentru un succes. Golul lui Temwanjera a adus o victorie care a dat naștere multor controverse. Și în trecut, Steaua și FC Vaslui au avut parte de întâlniri „cu cântec”, la finalul cărora chiar Adrian Porumboiu și-a acuzat jucătorii că ar fi evoluat bizar!

Ieri, mai multe case de pariuri au blocat pronosticul 2 – pauză / 1 – final, la meciul dintre Universitatea Cluj și FC Botoșani (disputat după închiderea ediției).

Scandalul a izbucnit și în liga secundă. Sâmbătă, Rapid a pierdut, în deplasare, scor 0-2, la Dunărea Galați, iar moldovenii aveau cota 9.00 pentru un succes puțin scontat.

Înfrângerea giuleștenilor a surprins pe multă lume, mai ales că a venit în fața ultimei clasate din prima serie a Ligii a II-a. Florin Prunea, președinte la CSMS Iași, contracandidata la promovare a Rapidului, a vorbit răspicat despre acest meci cu multe semne de întrebare.

„Să vină DNA-ul!

„Dacă eram suporterul Rapidului, să pierzi la ultima clasată, le săream în cap. Acolo să vină DNA-ul! M-aș duce acum la domnul Moldovan și l-aș întreba cum poate să piardă Rapidul cu Dunărea Galați și apoi să vină să arunce cu petarde de genul «Să vină DNA-ul! » Problemele aici sunt! Ați văzut cota la pariuri?”, a tunat fostul internațional, la Sport Total FM.