Campionatul european de fotbal al Agenţiilor de Plăţi va avea loc la Bucureşti, în perioada 12-15 mai 2019, iar ţările participante sunt România, Italia, Polonia, Ungaria, Letonia, Bulgaria, Cehia şi Republica Moldova.

"Organizăm un eveniment în premieră la nivel european, în perioada 12 -15 mai, la Bucureşti, prima ediţie a Campionatului european de fotbal al Agenţiilor de Plăţi. Este un eveniment care reuneşte opt echipe din state membre şi Republica Moldova. Vor veni colegi din Italia, Polonia, Lituania, Ungaria, Bulgaria şi Cehia, dar avem semnale că la viitoarele ediţii vor participa şi alte state. Am ţinut foarte mult să-i invităm pe cei din Moldova, având în vedere parteneriatul cu fraţii noştri de peste Prut, pentru că vor avea posibilitatea în cadrul evenimentului sportiv, dar şi în cadrul celorlalte activităţi suport derulate în perioada aceasta, să intre într-un schimb de informaţii facil, pe de o parte pe ceea ce s-a întâmplat în 2014-2020, iar pe de altă parte vizavi de perspectivele viitoare, de noua abordare a Planului Strategic cu trecerea de la conformitate la perfomanţă. De asemenea, este o modalitate de a discuta despre toate obstacolele, toate riscurile şi toate probleme întâmpinate până acum, modul de abordare, şi cum au fost ele soluţionare la nivelul statelor membre şi în România", a explicat Chesnoiu.

El a precizat că ideea de a organiza un astfel de campionat a plecat de la motto-ul Preşedinţiei României la Consiliului Uniunii Europene, respectiv aceea a unei "Europe în coeziune, a coeziunii ca factor determinat în drumul european al fiecărui stat membru".

"Vrem cu ocazia aceasta să le arătăm colegilor din celelalte state cum este România, cum sunt românii, care este valoarea adevărată a acestui popor şi ce lucruri bune s-au făcut în România cu ajutorul fondurilor europene, dar şi cum a reuşit AFIR să ajungă de pe locul 26 în 2017 pe onorabilul loc 3 la finalul lui 2018, iar acum, la nivel de plăţi, pe locul 7-8", a mai spus Adrian Chesnoiu.

Având în vedere că fotbalul este una dintre marile pasiuni ale şefului AFIR, după cum ne-a declarat, el va fi nu numai căpitanul echipei României ci şi atacant.