"Sper să pornim la un nou drum cu Televiziunea Română. Voi face un audit economic la TVR", au fost primele cuvinte ale noului preşedinte director- general al TVR, Claudiu Săftoiu, după votul Parlamentului.
Ieri, fostul consilier prezidenţial pe probleme de politică internă şi apoi director al SIE a fost validat ca preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, cu 265 de voturi "pentru" şi cinci voturi "împotrivă".
Parlamentarii liberal democraţi nu au participat la vot. Preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR este numit pe o perioadă de patru ani.
Doar Cristian Hagi Culea şi-a dus până la capăt misiunea. Pentru a-şi lua în primire noua funcţie, Săftoiu s-a autosuspendat, din Partidul Naţional Liberal şi din calitatea de vicepreşedinte al filialei PNL Gorj.
"Voi garanta imparţialitatea politică în procesul redacţional din Televiziunea Română", a promis Săftoiu.
"TVR înregistrează cea mai dramatică scădere din ultimii 20 de ani. Suntem la capătul unui drum care a eşuat. Am speranţa că începe un nou drum. Voi demara un audit de profunzime, de personal şi economic. De la concluziile acelea vom elabora o strategie de redresare", a spus noul preşedinte referindu-se la faptul că în 45 zile trebuie să prezinte un proiect, conform deciziei Guvernului.
"Voi garanta imparţialitatea politică în procesul redacţional din TVR", susţine Săftoiu
Cernat, prima demisie în contractul cu Dolce
Cosmin Cernat a demisionat, ieri, din funcţia de director al Departamentului Sport, a anunţat Radu Călin Cristea, director general interimar al TVR.
Cristea a spus că a acceptat demisia, fiind de acord cu renunţarea la perioada de preaviz. Cernat a venit la TVR în 2010.
El a fost audiat zilele trecute de Serviciul Investigări Fraude al Poliţiei Sectorului 1 în scandalul legat de de către TVR la postul Dolce Sport a mai multor competiţii sportive, printre care Euro 2012 şi Jocurile Olimpice de vară de la Londra.
Citiţi şi:

  • Ce-l aşteaptă pe Claudiu Săftoiu la TVR
  • Măcel în TVR: Nicolau îi atacă violent pe Săftoiu şi Longin. Balaurul cu trei capete se auto-devorează