Evenimentul Zilei > Politica > Fostul senator Dan Șova este la DNA pentru audieri
Fostul senator Dan Șova este la DNA  pentru audieri

Fostul senator Dan Șova este la DNA pentru audieri

Fostul senator PSD Dan Şova este audiat, vineri după-amiază, la DNA. Dan Şova a fost condamnat definitiv în luna iunie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora şi îşi execută pedeapsa la Penitanciarul Jilava.

 Dan Şova ar fi fost chemat la DNA în calitate de martor în dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut de mai multe ori că Victor Ponta, Dan Şova şi Teodor Niţulescu sunt denunţători în dosarul Tel Drum, conform news.ro. 

În 20 iunie, fostul senator PSD şi ministru al Transporturilor Dan Şova a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET şi o firmă de avocatură.

La jumătatea lunii iulie, Dan Şova a fost transferat la Penitenciarul Jilava, după ce a ieşit din perioada de carantină.