Fostul şef al SRI Prahova a fost trimis în judecată

Fostul şef al SRI Prahova a fost trimis în judecată

Colonelul în rezervă Corneliu Păltânea, fost şef al SRI Prahova în perioada 1996-2001, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Acesta este acuzat de anchetatori că, în calitate de şef al Secţiei de Informaţii a SRI Prahova, ar fi cerut şi primit, în mod repetat, de la un cetăţean străin, servicii turistice gratuite şi alte foloase materiale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de dolari. În schimb, Păltânea s-ar fi oferit să-l sprijine, prin intermediul şefilor săi, să fie numit în funcţia de consul onorific al României într-o ţară străină.

Fostul şef SRI Prahova mai este acuzat că i-ar fi înlesnit aceluiaşi cetăţean derularea unor afaceri, folosindu- se de influenţa pe care o avea asupra unor oameni de afaceri şi politicieni români. Astfel, potrivit rechizitoriului, în anul 2000, Păltânea ar fi primit suma de 160.000 de dolari, ca împrumut, pentru a-i asigura protecţie în derularea unor afaceri în România. Pentru a putea confisca sumele primite ca mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui mobil aparţinând lui Păltânea, în valoare de 180.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News