Fostul secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, după gratii. A fost condamnat în dosarul șpăgii de la ”Carpatica”

Fostul secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, după gratii. A fost condamnat în dosarul șpăgii de la ”Carpatica”

Fostul secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, a ajuns, luni, după gratii, unde va iospăși o pedeapsă de doi ani de detenție, pentru săvârșiurea infracțiunii de trafic de influență. El a fost ridicat de poliție de acasă și dus în penitenciarul Arad. Ovidiu Marian a intermediat mita de 300.000 de euro către fostul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară și președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Daniel Tudor.

Fostul senator pedelisto-liberal de Arad și secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, a fost încarcerat luni după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență, respingând apelul formulat  față de prima sentință, dată de Tribunalul București.  De asemenea, s-a menținut decizia din  prima sentință prin care s-a dispus ”confiscarea de la inculpatul Marian Ovidiu a sumei de 500.000 euro sau a echivalentului în lei al acesteia, calculat la cursul stabilit de Bancă Națională a României, valabil în ziua plății”.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Ovidiu Marian a intermediat remiterea unor sume de bani cu titlu de mită de la omul de afaceri Ilie Carabulea către Daniel Tudor, președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, pentru favorizarea societății de asigurări „Carpatica”. Așa cum a recunoscut, fostul senator, coleg în camera superioară a Parlamentului cu soția lui Daniel Tudor, și-a însușit 200.000 de euro din cei 500.000 euro dați de Carabulea. Cei 300.000 de euro i-au fost dați lui Daniel Tudor în trei tranșe, de câte 100.000 euro fiecare. O primă tranșă i-a dat-o în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției lui Tudor, care cunoștea atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani, arată procurorii DNA.

În urma șpăgii, deși un control efectuat la societatea „Carpatica”, atenționa că aceasta are o situație financiară precară și prezintă un grad ridicat de risc, Daniel Tudor a emis o decizie prin care ignora toate constatările controlului impunând doar remedierea unor deficiențe minore. ”În urmă sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiente minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amintim că în anul 2008, Ovidiu Marian a fost, timp de cîteva luni, viceprimar al Aradului, iar la alegerile parlamentare din același an a fost ales senator pe listele PDL, dar în anul 2012 s-a alăturat PNL.