Evenimentul Zilei > International > Fostul primar din New Orleans a fost găsit VINOVAT de CORUPȚIE în legătură cu uraganul Katrina
Fostul primar din New Orleans a fost găsit VINOVAT de CORUPȚIE în legătură cu uraganul Katrina

Fostul primar din New Orleans a fost găsit VINOVAT de CORUPȚIE în legătură cu uraganul Katrina

Un tribunal federal l-a găsit vinovat, ieri, pe fostul primar Ray Nagin de corupţie şi luare de mită, potrivit presei americane.

Fostul lider democrat, care a condus oraşul în perioada 2002-2010, a fost condamnat în cadrul unei anchete federale lansate imediat după trecerea uraganului Katrina, care a ucis 1.800 de oameni și a lăsat 80% din oraș sub ape.
Procurorii federali au făcut dovada luării de mită, de către adminsitraţia lui Nagin, de la firme, în schimbul unui tratament favorabil în obţinerea unor contracte în cadrul reconstrucţiei oraşului.

Politicianul, a cărui popularitate a scăzut după Katrina, a luat mită cu câteva luni înainte de uragan şi a continuat această practică în anii care au urmat, strângând astfel fonduri ilicite în valoare de aproximativ 500.000 de dolari. Mita a constat atât în numerar, cât şi în călătorii, şi a fost "spălată" prin intermediul afacerii cu granit a familiei Nagin.

"Îmi menţin nevinovăţia", le-a spus fostul primar jurnaliştilor, la ieşirea de la tribunal. Avocatul său, Robert Jenkins, a anunţat că va face apel.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: