Alegerile din Franța: Fostul președinte Jacques Chirac îl va vota pe socialistul Hollande

Alegerile din Franța: Fostul președinte Jacques Chirac îl va vota pe socialistul Hollande

Fostul președinte francez de centru-dreapta, Jacques Chirac, va vota la primul tur al alegerilor prezidențiale de duminică pentru socialistul Francois Hollande, susține un apropiat al lui Chirac.

Istoricul Jean-Luc Barré, care l-a ajutat pe fostul lider de la Elysée să-şi scrie memoriile, a declarat pentru  ziarul ”Le Parisien” că ”Jacques Chirac este fidel lui însuşi atunci când declară că va vota pentru Hollande”. ”Îl vizitez de multe ori şi luăm masa împreună. După patru ani, cred că sunt unul dintre cei care cunoaşte cel mai bine esenţa gândirii sale”, a adăugat scriitorul. Chirac nu a vorbit în termeni tocmai elogioși despre Sarkozy, fostul său coleg de partid, în cartea de memorii lansată anul trecut.El l-a calificat pe actualul lider de la Elysee drept o persoană ”nervoasă”, ”imprudentă” și ”prea sigur pe el”.

De asemenea, Chirac afirma anul trecut în iulie că ar vota pentru Hollande, însă ulterior, în urma criticilor venite din partea unor politicieni, a spus că a fost o glumă.

Cotidianul francez mai scrie că familia fostului preşedinte al Franţei în perioada 1995-2007 este foarte divizată în opţiunea pentru primul tur de scrutin. Astfel, în timp ce fiica sa Claude Chirac şi ginerele său, Frederic Salat-Baroux, înclină şi ei către Hollande, soţia lui Chirac, Bernadette Chirac, l-ar vota pe Nicolas Sarkozy, pe care l-a susţinut public în mod hotărât.

Ne puteți urmări și pe Google News