Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul președinte al ACS Poli a ajuns după gratii
Fostul președinte al ACS Poli a ajuns după gratii

Fostul președinte al ACS Poli a ajuns după gratii

Fostul președinte al ACS Poli a ajuns după gratii. Omul de afaceri din Recaș care a adus-o pe ACS Poli în Liga I, Ion Miculaș, a ajuns în spatele gratiilor.

Ioan Miculaș, omul de afaceri care s-a asociașt cu Primăria Timișoara în demersal fotbalistic,  a fost condamnat la închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Timișoara. Sentința a fost dată în 13 iunie iar Ioan Miculaș s-a prezentat ulterior la Penitenciarul din Timișoara pentru executarea pedepsei.

Miculaș a fost trimis în judecată în 2015 pentru evaziune fiscală în formă continuată. Procurorii au stabilit că omul de afaceri a prejudiciat statul român cu peste 1,1 milioane de lei, dar și societatea comercială Mic Construct SRL cu peste 13 mii de lei. Miculaș este fostul patron al clubului ACS Recaș, devenit ulterior membru al consiliului director și, pentru o perioadă, președinte al echipei ACS Poli, în urma mutării formaţiei în oraşul de pe Bega, unde a devenit ACS Poli Timişoara.

Pe 29 decembrie 2016, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Ioan Miculaș la 4 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală, cu suspendare, însă Parchetul a făcut apel, iar Curtea de Apel Timișoara a decis următoarele: „Înlătură dispoziţia de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, inculpatul Miculaş Ioan urmând să execute pedeapsa principală rezultantă de 4 (patru) ani închisoare în detenţie”. Alături de Miculaș, aceeași pedeapsă a primit-o Octavian Stana, într-un dosar în care părțile civile au fost ANAF – Direcția Civilă Regională a Finanțelor Publice Timișoara și SC Mic Construct SRL. (sursa foto: www.tion.ro)