Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Procesul a durat cinci ani, dar sentinţa nu este definitivă. Fostul prefect a fost arestat preventiv în 2006, fiind acuzat că ar fi cerut o şpagă în teren pentru a semna o împroprietărire. Surprinzător, şeful ADS Iaşi, complice în acest dosar, a fost achitat

Fostul prefect de Iaşi, Radu Prisăcaru a fost astăzi condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. În acelasi dosar, omul de afaceri Cristian Maftei a primit 5 ani de închisoare cu executare. Ceilalţi doi, avocatul Toni Baltag şi Flavius Ioniţă, fostul şef al Agentiei Domeniilor Statului Iaşi au fost achitaţi. Acuzaţia: a cerut şpagă 3 ha la o revendicare de mare anvergură Vasile Radu Prisăcaru era în 2006 cel mai tânar prefect din ţară, având doar 33 de ani. El a fost numit în funcţie la începutul anului 2005. La sfârşitul lunii august 2006, procurorii DNA Bucuresti au descins la Iaşi şi l-au ridicat pe prefectul Iaşului, Vasile Radu Prisăcaru. Alături de acesta, au mai fost arestaţi fostul sef al Agentiei Domeniilor Statului Iaşi, Flavius Ioniţă, avocatul Toni Baltag şi omul de afaceri Cristi Maftei. Fostul prefect Radu Prisăcaru şi omul de afaceri Cristi Maftei au fost acuzati că ar fi solicitat şpagă trei hectare de teren pentru a împroprietări familia Forna cu 20 de hectare de teren în zona Metro. Două hectare, evaluate la acea vreme, adică în 2006, la peste jumătate de milion de euro ar fi fost pentru prefect.

Dorin Forna, denunţătorul din dosarul "Mita la prefect" în care este anchetat Vasile Radu Prisacaru, este soţul profesorului universitar Consuela Norina Forna. Actuala sentinţă nu este definitivă, avocata fostului prefect anunţând deja intenţia de a depune recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Radu Prisăcaru munceşte în Anglia

Ne puteți urmări și pe Google News

De aproape un an, Radu Prisăcaru s-a stabilit în Marea Britanie, într-o localitate lângă Birminghan. Aici a înfiinţat o firmă prin care importă produse alimentare şi vinuri din România. Acolo se află şi acum. În urmă cu două luni, într-un interviu acordat ziarului "7est", Prisăcaru afirma că speră să fie achitat în dosarul de corupţie şi să se poată muta cu soţia şi băiatul în Marea Britanie. În urmă cu o lună el şi-a adus deja copilul în Anglia.