În acelaşi dosar, doi om de afaceri – Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă – au fost condamnaţi de Tribunalul Bacău la câte 3 ani închisoare, pedeapsă pe care o va suporta şi un alt inculpat în proces, Constantin Apostol, fost director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord- Est, transmite Agerpres.

În prezenta cauză a fost judecat şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, acesta nerecunoscând faptul că ar fi dat mită lui Stavarache ori interpuşilor săi. El nu a primit condamnare din partea instanţei de judecată, deoarece fapta de dare de mită s-a prescris.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian şi Cenuşă a sumelor de 810.670 lei şi 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru acelaşi motiv de la Stavarache şi Apostol a 100.000 de lei.

Sentinţa nu este definitivă, avocaţii condamnaţilor anunţând că vor face apel la o instanţă superioară în următoarele zece zile. Până la finalizarea procesului, instanţa Tribunalului Bacău a decis aplicarea măsurii de control judiciar pentru Stavarache, Goian, Cenuşă şi Apostol.

În rechizitoriul înaintat de procurorii DNA se indica faptul că, în perioada 2008 – 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul altor trei inculpaţi, Liviu Goian, Constantin Apostol şi Liviu Cenuşă, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani, potrivit denunţurilor formulate de trei dintre aceştia la DNA, diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi.