Dacă săptămâna trecută Liviu Dragnea negocia om cu om înaintea ședinței CexN PSD, reunită pentru a decide dacă șeful PSD mai rămâne în fruntea partidului și la conducerea Camerei Deputaților, de la partidul lui Ludovic Orban au curs știrile despre foștii președinți liberali care vor să ocupe un fotoliu de eurodeputat.

Revenire în politică

Startul l-a dat Crin Antonescu. Fost lider al USL alături de Victor Ponta și fost preşedinte interimar al României pe perioada suspendării lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, deși a negat, în repetate rânduri, de-a lungul anilor, că va mai reveni în politică, iată însă că s-a răzgândit.

Antonescu ar vrea să fie europarlamentar: „Am depus astăzi (marțea trecută – n.red) documentele pentru candidatura la PE. Pe circuitul normal, stabilit de deciziile PNL pentru orice alt membru”, a precizat fostul lider al PNL, Crin Antonescu, conform Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a declarat bucuros, într-o emisiune tv, dacă Crin Antonescu şi-ar depune candidatura pentru alegerile europarlamentare. În acel caz, Orban a precizat că nu crede că ar mai putea să candideze şi soţia acestuia, eurodeputata PNL Adina Vălean.

 

Candidaturi de răsunet

Și fostul copreședinte PNL Vasile Blaga și-a depus candidatura la alegerile pentru Parlamentul European. Blaga și-a dat demisia de la conducerea liberalilor și a renunțat să candideze la alegerile pentru alegerile parlamentare din 2016, după ce, în septembrie 2016, DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, a început urmărirea penală pentru trafic de influență într-un dosar legat de finanțarea PDL în 2009. În octombrie 2017, fostul lider PDL a fost achitat de Tribunalul București, decizia nefiind definitivă.

 

O altă candidatură de răsunet vine din partea senatoarei Alina Gorghiu. Dosarul de înscriere în cursa internă a PNL nu a fost depus încă, însă acest lucru este foarte probabil, a spus senatoarea PNL, conform realitatea.net. Gorghiu a fost copreşedinte al PNL, alături de Vasila Blaga, până în decembrie 2016, când a demisionat, ca urmare a rezultatului sub estimări obţinut de liberali la parlamentarele din acel an.

Membrii PNL care vor să candideze se pot înscrie pe listă până la data de 1 octombrie. Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019.