Evenimentul Zilei > Justitie > Fosta procuroare Angela Nicolae, CONDAMNATĂ DEFINITIV la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE
Fosta procuroare Angela Nicolae, CONDAMNATĂ DEFINITIV la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE

Fosta procuroare Angela Nicolae, CONDAMNATĂ DEFINITIV la 4 ani de închisoare cu EXECUTARE

Angela Nicolae, fostul procuror-şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe din Parchetul General, a fost condamnată definitiv, luni, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Un complet de cinci judecători a respins apelul Angelei Nicolae şi a menţinut decizia de condamnare dată de instanţa de fond la data de 17 martie, conform Agerpres.

Magistraţii au menţinut, astfel, şi decizia de confiscare de la Angela Nicolae a sumei de 87.715 lei şi au confirmat impunerea sechestrului pe un apartament al acesteia.

În acelaşi dosar, Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Ghaziri Rami.

De ce a fost condamnată Angela Nicolae

Potrivit DNA, Angela Nicolae a pretins de la liderul unei reţele de evaziune fiscală, Ghaziri Rami, direct şi prin intermediul fiului său, Daniel Nicolae, sume de bani totalizând 111.715 lei şi 1.500 euro.

În schimbul banilor, Angela Nicolae a promis că va interveni pe lângă judecători şi procurori, astfel încât să îi determine să pronunţe hotărâri favorabile lui Ghaziri Rami şi firmei sale.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae şi în raporturile cu o altă persoană, administrator şi asociat în mai multe societăţi cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectivă a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis că va interveni pe lângă un prim-procuror al unui Parchet de pe lângă Judecătorie, pentru a-i facilita unui prieten obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.

Ancheta penală a fost finalizată, dar nu în sensul promisiunii făcute de Angela Nicolae, ci în sensul trimiterii în judecată a persoanei cercetate.

Pe 28 octombrie 2013, la propunerea DNA, Angela Nicolae a fost arestată preventiv, fiind apoi trimisă în judecată în decembrie 2013.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: