Evenimentul Zilei > Actualitate > Fosta mare scrimeră Ana Pascu este sfâşiată de durere. “A pierdut ŞASE sarcini, până să-l nască pe ALEX!”
Fosta mare scrimeră Ana Pascu este sfâşiată de durere. “A pierdut ŞASE sarcini, până să-l nască pe ALEX!”

Fosta mare scrimeră Ana Pascu este sfâşiată de durere. “A pierdut ŞASE sarcini, până să-l nască pe ALEX!”

Amănunte impresionante continuă să circule în presă şi pe net despre scurta, dar intensa viaţă a regretatului Alexandru Pascu, 33 de ani, cel de-al patrulea membru al trupei Goodbye to Gravity care s-a stins din viaţă în urma tragediei de la clubul Colectiv.

Moartea sa a şocat cu atât mai mult cu cât abia plecase spre Franţa şi toată opinia publică aştepta cu sufletul la gură veştile bune. Acestea nu avea însă să mai vină voredată pentru că, miercuri seară, la coborârea din avion, Alex a intrat în stop cardio-respirator şi s-a stins în ciuda eforturilor medicilor de a-i opri plecarea.

Potrivit cancan.ro, mama sa  Ana Pascu, preşedintele de onoare al federaţiei şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, ar fi leşinat la aflarea nenorocirii. Fosta mare floretistă, acum în vârstă de 71 de ani, a luat calmante cu pumnul de la producerea incendiului din Colectiv, refuzâd să plece de la căpătâiul singurului său fiu. S-a rugat continuu şi a vorbit foarte puţin despre nenorocirea care se abătuse asupra sa. "Aş fi vrut să-mi calce pe urme şi să facă scrimă. Nu mi-au plăcut niciodată locurile în care îşi ţineau concertele", ar fi spus Ana Pascu acum o săptămână, potrivit sport.ro.

De altfel, circumstanţele venirii pe lume a tânărului muzician prematur dispărut sunt răscolitoare. “ Alex a fost un copil extrem de dorit. Doamna Pascu a pierdut 6 sarcini până să reuşească să îl aducă pe lume pe Alex. L-a facut la aproape 40 de ani şi l-a dorit extrem de mult. Săraca a luat calmante cu pumnul de la incendiu şi l-a implorat pe Dumnezeu să salveze copilul. Acum e distrusă“, a declarat un apropiat al familie pentru cancan.ro. Alex şi-a sunat mama chiar înainte de producerea tragediei. Era deosebit de încântat de lansarea albumului “Mantras of War”. Pagina sa facebook este, de altfel, plină de referiri, poze şi trimiteri la concertul din seara fatidică şi la albumul pe care îl considera cea mai mare realizare a trupei. Solistul Andrei Găluţ este singurul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity. Din nefericire, iubita lui, Mădălina Strugaru, s-a dus şi ea în noaptea de miercuri spre joi.

În momentul izbucnirii incendiului pe scena clubului se afla trupa Goodbye to Gravity, care îşi lansa al doilea album. Doi dintre cei cinci membri ai formaţiei, Mihai Alexandru şi Vlad Ţelea, au murit la faţa locului. Bateristul Bogdan Enache a decedat pe 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alex Pascu a intrat în stop cardio-respirator miercuri seara, la câteva minute după ce avionul care-l transporta la Paris a ajuns la sol. A murit la 19.30. Familia Pascu a încercat şi săptămâna trecută să îl transfere din Spitalul Floreasca într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului.

Andrei Galuţ, solistul Goodbye to Gravity, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Galuţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 27 de persoane, numărul victimelor ajungând în prezent (vineri dimineaţă) la 54. Printre victimele care au pierdut lupta pentru viaţă în ultimele zile se numără artişti, jurnalişti şi studenţi străini.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 37 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă opt au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia şi unul în Franţa.

În spitale din Capitală mai sunt internate joi, la 13 zile după incendiul din clubul Colectiv, 66 de persoane rănite, dintre care 14 în stare critică şi gravă.

Ultima persoană decedată este Claudiu Bogdan Istrate, un tânăr de 22 de ani care era internat în stare gravă la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală.