Evenimentul Zilei > Politica > Fost șef ANAF despre promisiunile lui Florin Cîțu:”O mare gogomănie și minciună”
Fost șef ANAF despre promisiunile lui Florin Cîțu:”O mare gogomănie și minciună”

Fost șef ANAF despre promisiunile lui Florin Cîțu:”O mare gogomănie și minciună”

Fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, demontează toate declarațiile ministrului de Finanțe, Florin Cîțu privind promisiunile de majorare a pensiilor, realizarea investițiilor și modernizarea procedurilor fiscale.

Într-o postare pe Facebook , fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, respinge, pe capitole, promisiunile Florin Cîțu. Prima declarație demontată a fost aceea că ”vor fi bani de pensii majorate cu 40%”!!!

”Alocarea “scriptică” în faza de programare bugetară a sumelor necesare pentru majorări de pensii și salarii reprezintă “vrabia din păr”. Acești bani nu există decât în mintea unui ministru politruc. Veniturile bugetare TREBUIESC COLECTATE. Și nu vor fi colectate la nivelul programat”, argumentează Gelu Diaconu.

2.”Nu vor fi afectate cheltuielile cu investițiile în favoarea celor cu pensii și salarii”!!!

”Ba vor fi afectate d-le ministru! La rectificare veți constata fie că nu ați realizat veniturile programate, fie că spirala creșterii anvelopei salariale și a asistenței sociale a fost subestimată. Sau veți constata că ordonatorii de credite nu au execuție la cheltuielile de capital”, îl contrazice, Gelu Diaconu, pe Florin Cîțu ”Și atunci se vor diminua sine-die cheltuielile cu investiții!!!

3.”A inceput digitalizarea ANAF” care ar fi gata prin vara asta, moment de la care vom putea să ne jucam cu telefonul mobil pe fișa de plătitor în interacțiune cu ANAF-ul.

”Asta este o așa de mare gogomanie și minciună încât nici nu merită comentată acum” spune Gelu Diaconu, care îi sugerează ministrului Cîțu ”să înceteze cu declarațiile publice penibile de genul celor de mai sus și să se apuce de treabă”. Mai exact ”să restructureze cheltuielile unui stat care deja asfixiază societatea românească în ansamblu”.

”Altfel, urmărindu-i declarațiile publice, văzând echipa de “profesioniști” pe care și-a ales-o în fruntea ministerului precum și informațiile care îmi parvin de la oameni cu știință de carte din minister…tare mi-e teama că va trebui să recunosc că îl întrece în gafe și nepricepere până și pe Orlando!”, își încheie, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, postarea.