Afirmațiile lui Tăriceanu au fost făcute în contextual în care ministrul Muncii a evitat să răspundă întrebărilor adresate de parlamentari despre cum a fost posibil ca muncitorii sezonieri să plece la cules de sparanghel în Germania, în timpul stării de urgenţă.

„Am asistat la un spectacol penibil a acestei cucoane care este un politruc perfect. Parcă a fost secretar cu propaganda la PCR. Nu a răspuns la întrebări. S-a lăudat că are relații, că vorbeşte engleză, că e sinceră, dar nu a răspuns cum se face că nu a fost acord cu Guvernul german, dar ordonanţa militară numărul 7 face o derogare la posibilele zborurilor aeriene pentru muncitorii sezonieri fără o înțelegere.

Când ajung muncitorii în Germania, ei sunt așteptați de autorități care să-i controleze. Cum? O țară întreagă e prostită în fața ca să credem că a fost o sincronizare perfectă și Guvernul nu a știut nimic și nu au fost implicați”, a precizat Tăriceanu la România TV.

Călin Popescu Tăriceanu a mai precizat că va fi înființată o comisie de anchetă pentru ca miniştrii să dea explicaţii în cazul muncitorilor români plecaţi la cules de sparanghel în Germania.