Evenimentul Zilei > Social > Fost jandarm român acuzat de terorism
Fost jandarm român acuzat de terorism

Fost jandarm român acuzat de terorism

Fostul jandarm român care, la sfârşitul săptămânii trecute, i-a sechestrat, timp de aproape şapte ore, pe proprietarii unui local din orăşelul spaniol Avilas a fost pus sub acuzare pentru luare de ostatici, faptă considerată act terorist.

Aşa susţin surse diplomatice care au precizat că Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid este pregătită să-i acorde asistenţă juridică fostului subofiţer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Târgu-Mureş, Emil Dănuţ Talan, în vârstă de 32 de ani.

„Se pare că românul a făcut asta nemulţumit de faptul că nu şi-a găsit un loc de muncă în Spania, după ce a fost dat afară din Jandarmerie – unde a lucrat mai bine de şapte ani – pentru că nu avea studii. După ce s-a baricadat împreună cu «ostaticii» săi în local, blocând toate căile de acces cu mobilier, bărbatul a spart o fereastră, iar un ciob l-a rănit pe un alt român care făcea oficiile de translator între acesta şi forţele spaniole ce făceau parte din celula de criză. Asta i-a adus şi acuzaţia de vătămare corporală. (…) Când a început să se taie pe mâini cu un cuţit pe care-l avea la el, fostul jandarm a îndepărtat trupele antitero spaniole care interveniseră pentru eliberarea proprietarilor localului. Apoi negocierile au fost preluate de ataşatul de interne al Ambasadei României la Madrid şi de un alt ofiţer de la Secţia interne a misiunii diplomatice“, au precizat sursele citate.

Obişnuiţi cu infractorii români care se automutilează, cei doi ofiţeri nu au fost deloc impresionaţi de gestul lui Talan, l-au atras spre fereastră, iar poliţiştii spanioli au intervenit în forţă şi au eliberat ostaticii.