Articolul „Interzis cu bicicleta și cu rolele în parcuri!” a fost în topul accesărilor ieri, pe site-ul www.evz.ro. Majoritatea cititorilor s-au arătat indignați de hotărârile care le interzic statul pe iarbă și accesul cu bicicleta în parcuri.
Prezentăm o parte dintre mesajele postate pe forum:
- RITZI PITZI: „Aleile sunt pentru mers cu roțile sau pe jos în zilele ploioase, parcul e făcut să te duci la iarbă verde, nu la asfalt... În alte țări mergi cu bicicleta pe alei ca să ajungi în zona în care te tolănești pe iarbă, că doar parcul nu e muzeu.”
- TUDOR: „În Herăstrău au avut loc incidente: am văzut o tânără ciocnită și trântită pe asfalt de un tip solid, cu role, iar altădată o doamnă lovită de două biciclete în interval de 30 de secunde! Ar trebui doar LIMITATĂ viteza bicicletelor, și celor care merg cu role desenarea unor trasee dedicate și în parcurile mari. Cu mersul pe iarbă la fel: să fie zone amenajate cu acces interzis și zone cu acces permis!”
- TREABA E MULT MAI GROASĂ: „Românica îmi sugerează o sită în care vrei să ții apa, încerci să astupi fiecare gaură, dar apar altele și altele... o țară pierdută pentru orice cauză, unde nimic nu se poate face ca lumea... sunt convins că în parcurile în care nu ai voie cu bicicleta poți merge cu Q7 sau A6.”
- SWISS MADE: „Mersul cu bicicleta prin București e aproape un sport extrem, mai peste tot mașinile sunt parcate perpendicular pe pista de bicicliști, fără niciun stres. Super tare Videanu, care a lăsat ceva orașului, dar neamurile proaste au un cult pentru mașină uluitor. Nu realizăm că mai există și altceva decât supermarket, mall, cluburi.”
- MARIAN: „Pentru copiii de doi-trei ani există zone special amenajate, există spații verzi. Când copilul tău va avea 14 ani, o să te bucuri că merge pe o bicicletă în parc și nu ia droguri prin cartier. Lăsați adolescenții să facă mișcare, nu-i mai îngrădiți, nu-i împingeți în cartiere!”
- CRIS: „Apropo de statul pe iarbă, în Parcul Kiseleff întotdeauna a fost interzis călcatul ierbii sălbatice... Și eu am iarbă în curte și nu moare pentru că eu și copiii mei călcăm pe ea”
- ION: „Gata cu parcurile-muzee, vrem să ne recreăm pe fiecare metru pătrat din parc, făcând mișcare, sport, relaxându-ne!”
- SUPĂRATU’: „Legi date de oameni care se plimbă prin limuzine. În toate marile și micile orașe din Europa, când ajungi în parc, poți să faci ce vrei: bicicletă, trotinetă, role, skate-board, alergare pe iarbă, pe pietriș. În țara în care locuiesc sunt trasee de bicicletă de mii de kilometri. Străbați țara de la N la S și de la V la E numai pe piste de bicicletă marcate, cu minimoteluri lângă ele.”
- LIVIU: „Ne-am obișnuit ca la lucrurile rele să fim primii din Europa și la cele bune să fim ultimii. Probabil cu rolele și cu bicicleta trebuie să te plimbi în apartament sau în curte, că pe stradă nu poți, în parcuri nu poți, și pe trotuare nu poți de pietoni și de mașini parcate.”
- CRISTIANSON: „Cât pot de des, îmi place să merg în Hyde Park (Londra), pentru a mai lua o gură de Soare, pentru a mă deconecta de zumzetul orașului sau de la ritmul pe care ți-l impune. La fel ca toți ceilalți oameni normali la cap, mă întind pe iarbă - rezemat de trunchiul unui copac. Alții cu bicicleta ori cu câinele după ei, se joacă volei, fotbal. Cum se poate, mă întreb, ca într-un oraș - CAPITALĂ - să se ia o astfel de hotărâre? Cu atât mai mult cu cât Bucureștiul duce lipsă de spații verzi.”
- LUCI: „Miliția păzește iarba pentru că este un bun al întregului popor! Și doar nu o să lase pe fitecine să vină să calce firele de iarbă în picioare. Poporul vine, se uită cu admirație, își zice în gând «Ce țară fru moasă avem, ce noroc că avem așa o conducere competentă și care ține cu poporul, să moară occidentalii de ciudă când vine și vede». Si ce dacă la Munchen se stă pe iarbă la grătare? Ăia e niște occidentali depravați care nu știe nimic, e decadenți.”
CITIŢI ŞI:
LIVIA CIMPOERU: Infractorii cu ghidon DEZBATERE EVZ: Unde ne mai putem plimba cu rolele şi bicicleta?