Forţele lui Gaddafi au lansat un contraatac în oraşele Sirt şi Ben Walid

Forţele lui Gaddafi au lansat un contraatac în oraşele Sirt şi Ben Walid

Soldaţii fideli liderului libian Muammar Gaddafi au lansat astăzi un contraatac în Valea roşie, la 60 de kilometri est de oraşul Sirt, fieful colonelului fugar, transmite France Presse, reamintind că Valea Roşie, a cărei control a fost preluat joi de forţele noului regim, constituie una din principalele linii de apărare a luptătorilor pro-Gaddafi.

După două ore de lupte grele, combatanţii noului regim se menţineau pe poziţiile lor, ripostând cu tunuri antiaeriene. Cel puţin unul dintre ei a fost rănit, conform agenţiei de presă menţionate.

Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia (CNT) anunţase joi preluarea controlului asupra Văii Roşii şi pregătirea unor noi acţiuni contra bastioanelor pro-Gaddafi, în special a oraşului Sirt, în contextul în care mâine expiră ultimatumul de predare a armelor anunţat de insurgenţi.

Martorii au descris lupte grele în apropierea oraşelor Ben Walid şi Sirt. NATO susţine trupele rebelilor, lansând mai multe rachete asupra unor ţinte controlate de forţele pro-Gaddafi.

Trupele rebele care au încercuit cele două oraşe au fost atacate cu rachete Grad lansate de soldaţii fideli fostului dictator de la Tripoli.

În cursul nopţii, forţele pro-Gaddafi au încercat fără succes să creeze o breşă în cordonul de soldaţi rebeli. Comandanţii NTC acuză fostele trupe guvernamentale că îi terorizează pe locuitorii celor două oraşe, afectaţi şi de o penurie de apă şi alimente, şi nu le permite să se retragă din calea violenţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News