Evenimentul Zilei > Actualitate > FORȚE suplimentare de POLIȚIE, pe LITORAL, în sezonul estival
FORȚE suplimentare de POLIȚIE, pe LITORAL, în sezonul estival

FORȚE suplimentare de POLIȚIE, pe LITORAL, în sezonul estival

Pe litoral, a fost suplimentat numărul de polițiști care, până la începutul lunii septembrie acționează pentru liniștea și siguranța turiștilor de pe litoral. Prima serie de 173 de polițiști detașați din țară vor acționa în plus față de dispozitivul curent, în stațiunile de pe litoral, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în siguranță.

Peste 400 de polițiști acționează, de la 1 iulie până în 3 septembrie, pentru siguranța turiștilor care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Dintre aceștia, 233 de polițiști sunt din cadrul IPJ Constanța, iar 173 de polițiști, pe fiecare serie, sunt de la alte inspectorate de poliție județene. Sunt detașați pentru a acționa în stațiunile de pe litoral pentru prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor și a bunurilor celor care aleg să își petreacă vacanța la malul mării.

În activități sunt angrenați polițiști de la ordine publică, polițiști rutieri, de la acțiuni speciale, de investigare a criminalității economice, de investigații criminale, criminalistică, transporturi și de la arme, explozivi și substanțe periculoase, care acționează, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cu privire la prevenirea furturilor din camerele de hotel, din auto, de pe plajă, a dispariţiilor de minori şi a prevenirii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, la hoteluri şi locuri de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative. O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor.