Cercetătorii de la Universitatea din Wroclaw au modificat fotografiile a şapte bărbaţi şi femei care aveau aceeaşi înălţime, dar lungimi diferite de picioare (la studiu au participat 218 voluntari de ambele sexe).

Nu foarte lungi

Specialiştii au descoperit că atât bărbaţii cât şi femeile preferă fotografiile în care silueta persoanelor a fost modificată pe computer pentru ca picioarele să pară cu 5% mai lungi decât în realitate. Însă picioarele foarte lungi (care au fost modificate pentru a părea cu 15% mai lungi) nu au fost considerate la fel de atractive, spun aceştia. „Oamenii preferă o uşoară îmbunătăţire, nu una care să sară în ochi", au explicat cercetătorii. Picioarele originale au fost considerate la fel de atractive ca cele „prelungite" cu 10%.

Potrivit acestui studiu, o femeie de înălţime medie – 1,63 metri – ale cărei picioare măsoară pe interior 73,66 centimetri, ar avea nevoie de 77,47 centimetri pentru a atinge perfecţiunea. „Picioarele lungi sunt un semn că posesorul este sănătos", a declarat Boguslaw Pawlowski, coordonator al studiului. Un studiu publicat recent în Marea Britanie a scos la iveală faptul că persoanele cu picioare mai scurte prezintă riscuri mai mari de a dezvolta o boală hepatică, diabet de tipul II şi maladii cardiace.