Evenimentul Zilei > Actualitate > Formulă nouă pentru pensii. Toate pensiile vor fi modificate. Milioane de români sunt vizați
Formulă nouă pentru pensii. Toate pensiile vor fi modificate. Milioane de români sunt vizați

Formulă nouă pentru pensii. Toate pensiile vor fi modificate. Milioane de români sunt vizați

Prezent în studioul unei televiziuni de știri, ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat că nu știe când vor mai crește pensiile, dar că va face tot posibilul să aducă un plus la acestea prin noua formulă de calcul.

În următoarea perioadă se pare că Guvernul Ciucă nu mai are în vedere majorarea pensiilor, multe dintre ele foarte mici, și care îi aduc pe titularii lor în pragul falimentului.

După facturile la gazele naturale din luna decembrie 2021, tot mai mulți pensionari spun că nu mai pot să își plătească facturile la utilități și să își cumpere medicamente și mâncare.

Cu toate acestea, ministrul Muncii a precizat că este puțin probabil ca în perioada următoare pensiile să mai crească.

„Despre majorările acestea, gândim o formulă. Avem anumite condiționalități de respectat. Una e procentul de plată din PNRR și introducerea pensiilor în baza unor legi speciale. Ne vom bate în continuare. Nu vreau să dau speranțe, să spun că pensiile vor crește, însă noi vom da plus valoare. Rezolvarea inechităților se va rezolva și prin legea, dar ne trebuie și efortul bugetar care să vină din spate să susțină acest impact bugetar. Eu mă feresc de termene pe care nu le putem respecta. Recalcularea pensiilor, trebuie să facem pași mici și etapizați”, a spus Budăi.

Necazurile pensionrilor sunt ascultate

Senatorul PSD de Botoșani a mai spus că la Ministerul Muncii toate problemele pensionarilor sunt ascultate de către funcționari.

„Am primit mesaje inclusiv de la seniorii României . Trebuie să conștientizăm unde suntem în România cu avalanșa de prețuri, de scumpiri, cu ce se întâmplă în Energie. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă PSD nu ar fi militat pentru pachetul social. Trebuie să avem grija cea mai mare pentru românii vulnerabile”, a mai spus ministrul.

Pensiile speciale ale magistraților majorate cu 20 la sută

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a decis la la finalul anului trecut ca pensiile speciale ale magistraților să fie majorate pe ascuns. În vreme ce guvernul a majorat pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, pensia specială medie pentru magistrați va crește cu aproximativ 4.000 de lei.