Evenimentul Zilei > Economie > Fondul Proprietatea, admis pe Bursa de la Londra
Fondul Proprietatea, admis pe Bursa de la Londra

Fondul Proprietatea, admis pe Bursa de la Londra

Fondul Proprietatea (FP) este un fond închis din România, administrat de Franklin Templeton Investments şi unul dintre cele mai mari fonduri închise din lume.

FP a fost admis la tranzacţionare pe segmentul Specialist Fund Market al London Stock Exchange („LSE”) prin intermediul certificatelor de depozit globale (global depository receipts – „GDRs”), a anuntat compania.

Fondul Proprietatea deţine un portofoliu de valori mobiliare cu active de peste 2,9 miliarde de euro şi este listat pe Bursa de Valori Bucureşti din ianuarie 2011.

Comentând despre listare, Dr. Mark Mobius, Presedinte Executiv, Templeton Emerging Markets Group, a spus: “Ziua de astăzi marchează un moment cu adevarat istoric pentru Fondul Proprietatea şi Franklin Templeton, având în vedere că, în ultimii ani, am muncit neîntrerupt pentru această realizare. Fondul are potenţialul să devină unul dintre cele mai vizibile şi atractive fonduri închise listate la Londra, datorită mărimii sale, a portofoliului şi a discount-ului faţă de VAN. Mai mult, suntem convinşi că listarea secundară a Fondului pe LSE va creşte vizibilitatea pieţei de capital din România pe scena internaţională, va facilita accesul unei baze mai variate de investitori străini în ţară şi va acţiona ca un catalizator pentru descoperirea numeroaselor oportunităţi de investiţii din România. Am observat un interes imens pentru companiile româneşti în cadrul numeroaselor roadshow-uri organizate pentru a creşte nivelul de vizibilitate a Fondului în străinătate şi suntem siguri că listarea Fondului pe LSE va spori apetitul investitorilor pentru acţiunile româneşti.”