Evenimentul Zilei > International > Fondatorul Wikileaks, Julian Assange: SUA corup România în cel mai grav mod
Fondatorul Wikileaks, Julian Assange: SUA corup România în cel mai grav mod

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange: SUA corup România în cel mai grav mod

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat, marţi, că este vital ca România să arate că practici precum existenţa unei închisori CIA pe teritoriul său nu sunt tolerate şi să se ancheteze pe ea însăşi. În caz contrar, România riscă să fie "coruptă" de SUA, care se ocupă cu "abuzuri".

Într-un interviu online, Juliam Assage a vorbit despre Legea Big Brother din România care privește prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul online.

"E important că România are o dezbatere pe marginea legii Big Brother. În multe ţări nu există dezbatere, dar este important şi de unde apare această dezbatere", a spus Assange

El a precizat că, în multe state, o astfel de dezbatere apare atunci când există dezvăluiri cu privire la abuzuri.

"Nu sunt un expert când vine vorba despre România, dar bănuiesc că există temeri similare în fundalul acestei debzateri. Costurile pentru supraveghere electronică scad cu 50% în fiecare an. O ţară ca România poate să monitorizeze majoritatea comunicaţiilor în mare parte a timpului şi pentru mare parte din populaţie", a completat Julian Assange.

Potrivit Mediafax, acesta a abordat și declarația fostului președinte, Ion Iliescu, referitoare la existența unei închisori secrete CIA pe teritoriul țării noastre.

"Nu există un abuz mai mare pe care un stat poate să îl comită decât să asasineze sau să ţină în captivitate, în secret, oameni. SUA fac asta şi corup România în cel mai grav mod. Este vital ca România să arate că asemenea abuzuri nu sunt tolerate şi să se ancheteze pe ea însăşi. România a avut probleme, în trecut, cu Rusia şi cu alte state şi există discuţia să îi facă astfel de concesii Americii, ceea ce este o procărie totală. România primeşte ce vrea de la Rusia. Sigur că, pe termen lung, poate fi o ameninţare, dar România trebuie să se poziţioneze cu atenţie în relaţie cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Şi SUA fac un tip de anexare în România sau alte ţări, anexând sistemele electronice", a declarat Julian Assange.