Fondatorul Wikileaks: "Eu am pus la cale Primăvara Arabă și Occupy Wall Street"

Fondatorul Wikileaks: "Eu am pus la cale Primăvara Arabă și Occupy Wall Street"

Aflat într-un loc secret în zona rurală a Marii Britanii, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a acordat un interviu cel puţin bizar publicaţiei Rolling Stone, potrivit businessinsider.com.

În timpul interviului, Assange, recunoscut drept o persoană excentrică şi ciudată, a făcut câteva afirmaţii care denotă, pe lângă acestea, şi accese de paronoia şi o doză exacerbată de încredere în sine.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre cele mai importante declaraţii ale lui Julian Assange:

  • Guvernul american încearcă să creeze un precedent, prin care, sub noua lege a spionajului, jurnalişti americani celebri pot deveni infractori
  • Printre numeroşii săi duşmani se numără şi New York Times, care deşi iniţial a publicat stenogramele Wikileaks, ulterior s-a aliat cu Casa Albă şi, după ce el a dezvăluit moartea a 100.000 de civili, New York Times a publicat pe prima pagină un articol în care îl denigra.
  • După ce s-a spus că Wikileaks a jucat un rol important în cadrul Primăverii Arabe şi a mişcării Occupy Wall Street, Assange a declarat că, de fapt, el şi asociaţii lui au pus la cale mare parte dintre evenimentele ce au avut loc în ultimele 12 luni.
  • Assange îi acuză, printre alţii, pe Sarah Palin şi Newt Gingrich că au încercat să-l asasineze sau să-l răpească.
  • Sute de femei, şi chiar şi câţiva bărbaţi, au venit în decursul ultimului an să-i propună să se căsătorească cu ei.

În prezent, Julian Assange aşteaptă să vadă dacă va fi sau nu extrădat în Suedia, pentru a fi judecat sub acuzaţia de viol. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Wikileaks: Assange, la Curtea Supremă din Marea Britanie, "cârtiţa" judecată în SUA
  • WikiLeaks își încetează activitatea din motive financiare