Fondatorul Binance va plăti o cauțiune uriașă pentru a scăpa de închisoare. A demisionat din funcție

Fondatorul Binance va plăti o cauțiune uriașă pentru a scăpa de închisoare. A demisionat din funcție criptomonede. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Changpeng Zhao trebuie să fie de acord să se întoarcă la un tribunal din Seattle în luna februarie pentru audieri privind sentința, se arată într-un document de cauțiune.

Changpeng Zhao, fondatorul Binance, va plăti o cauțiune personală de 175 de milioane de dolari după ce a pledat vinovat la acuzații penale în SUA.

Changpeng Zhao a demisionat din funcția de CEO al Binance

Un document al instanței arată că Zhao trebuie să depună 175 de milioane de dolari pentru cauțiune. Acesta trebuie să fie de acord să se prezinte la tribunalul din Seattle pe 23 februarie anul viitor pentru audierile privind sentința. De asemenea, Zhao transferă 15 milioane de dolari deținuți într-un cont fiduciar al Davis Wright Tremaine.

Cauțiunea necesită doi garanți, care trebuie să se angajeze cu 250.000 de dolari și, respectiv, 100.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul zilei de astăzi, Zhao a pledat vinovat de încălcarea Legii privind secretul bancar și a demisionat din funcția de director executiv al celui mai mare schimb de criptomonede din lume. Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Zhao a acceptat să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari.

El este creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 10,2 miliarde dolari.

Bitcoin atinge un prag important

Binance va plăti o amendă de 4,3 miliarde de dolari pentru încălcarea legilor

În cazul în care Zhao nu se va prezenta la tribunal în februarie 2024, așa cum se arată în documentul de cauțiune de înfățișare, el riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari. El este obligat să se întoarcă în SUA cu 14 zile înainte de data programată pentru pronunțarea sentinței.

În document se precizează că SUA vor solicita o revizuire a ordinului de eliberare pe cauțiune. Dacă un judecător districtual va refuza revizuirea, ordinul va intra în vigoare la 27 noiembrie. În cazul în care judecătorul acordă revizuirea până la 27 noiembrie, Zhao ar trebui să rămână în SUA până la decizia judecătorului:

„Am făcut greșeli și trebuie să îmi asum responsabilitatea. Acest lucru este cel mai bine pentru comunitatea noastră, pentru Binance și pentru mine", este mesajul fondatorului.

Richard Teng, șeful pentru piețele regionale al companiei, a fost numit nou CEO

Teng s-a alăturat Binance în august 2021, ca CEO al Binance Singapore. Acesta are trei decenii experiență în servicii financiare și de reglementare.

Departamentul de Justiție al SUA anunța anterior că solicită peste 4 miliarde de dolari de la Binance Holdings. Aceștia sunt parte a unei propuneri de finalizare a unei investigații care durează de mulți ani. Negocierile dintre Departamentul de Justiție și Binance includeau posibilitatea ca fondatorul platformei de criptomonede, Changpeng Zhao, să se confrunte cu acuzații penale în Statele Unite.

Pedeapsa uriașă ar putea pune capăt unei investigații de lungă durată asupra companiei. Binance se află în atenția Departamentului de Justiție (DoJ) cel puțin din 2018.