Rad și co-fondatorul Tinder, Justin Mateen, au mers la licee diferite în Beverly Hills, însă s-au cunoscut la vârsta de 14 ani. Ei au reluat legătura câțiva ani mai târziu când amândoi au ajuns studenți la University of Southern California, în anul 2004.  În 2005, Rad și Mateen au pus pe picioare propriile companii online: Matten deținea o rețea socială pentru celebrități, iar Rad o platformă adtech.

Când Mateen și Rad au lansat Tinder, împreună cu ceilalți co-fondatori Jonathan Badeen, Joe Munoz, Whitney Wolfe și Chris Gyczynski, au poziționat aplicația și au încercat să o vândă printre studenții din campusurile universitare.

În 2014, unul dintre co-fondatorii și vice președinte al departamentului de marketing al Tinder, Whitney Wolf Herd, a dat în judecată compania pentru hărțuire sexuală. Ea a pretins că Justin Mateen, cu care avusese o relație în trecut, a hărțuit-o în timp ce lucra pentru companie. După intentarea procesului, au mai existat citații, între ei, tot pentru hărțuire sexuală, scandalul ajungând la cote maxime.

Procesul s-a terminat cu o înțelegere între toți, mai ales între Wolfe și Tinder/IAC, prin care fosta co-fondatoare a primit 1 milion de dolari.

După proces, Mateen a plecat din companie.