ReporterIS.ro scrie că doi dintre cei tei fondatori stau la mâna generozității Primăriei Iași. Al treilea, Adrian Costică Mititelu, ține o sală de jocuri. Probabil, păcănele. Primul fondator, Oana Ancuța Macovei, este fiica lui Vasile Tiron, director executiv în Primăria Iași. Ea însăși lucrează la Salubris, societate subordonată Primăriei.

Un alt fondator a beneficiat de generozitatea Primăriei Iași, girată de Chirica și de vicele Gabriel Harabagiu. El se numește Marius Cardași, un agent de turism acuzat de fals în acte. Marius Cardași, amic de fotbal de 10 ani cu vicele Harabagiu, lucrează la SC Iasair Express SRL, principal furnizor de servicii de vacanțe, transport și cazare, prin încredințări directe, al Primăriei Iași. SC Iasair Express SRL, a beneficiat de o lungă serie de achiziții directe oferite de municipalitate. O listă scurtă cuprinde 23 de contracte în 2018 (februarie – decembrie), în valoare totală de 79.212 lei. În 2019, între 1 ianuarie și 19 iulie, sunt alte 28 de contracte, cu valoarea de 38.510 lei.

O mostră din ce poate oferi Primăria Iașilor unei companii de dragul unui fondator al partidului Pro Iași. Dar asta nu e tot. În martie 2010, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin DIICOT, a trimis în judecată o rețea de trafic de persoane pe relația România – Cipru. Era formată din 5 membri. Printre aceștia se număra și Marius Cardași care era acuzat de fals în acte. Noroc chior, fapta s-a prescris și Cardași e curat lacrimă. În concluzie, primele cărămizi ale partidului lui Chirica sunt cam șubrezi.