Evenimentul Zilei > Social > Focșani. S-a năpustit cu cuțitul asupra polițiștilor. Doar gloanțele l-au mai oprit
Focșani. S-a năpustit cu cuțitul asupra polițiștilor. Doar gloanțele l-au mai oprit

Focșani. S-a năpustit cu cuțitul asupra polițiștilor. Doar gloanțele l-au mai oprit

Un bărbat violent și o soție terorizată, iată ingredientele principale ale unei știri din Focșani.

Polițiștii IPJ Vrancea au fost nevoiți să facă uz de armele din dotare după ce un soț recalcitrant a sărit cu cuțitul asupra oamenilor legii. Incidentul cu pricina a avut loc sâmbătă seară, după ce bărbatul îi administrase soției sale o nouă corecție.

IPJ Vrancea prezintă într-un comunicat de presă cum s-au derulat evenimentele care au dus la reținerea individului agresiv:

Femeia a fost condusă la sediul Poliţiei,  unde a formulat plângere pentru  săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, refuzând, însă, emiterea unui ordin de protecţie. După întocmirea documentaţiei, poliţiştii au condus-o pe femeie la domiciliu, ocazie cu care, cu acordul acesteia, au pătruns în curte pentru a verifica dacă mai există vreo stare de pericol pentru viaţa ori integritatea corporală a femeii. La un moment dat, bărbatul, care revenise la locuinţă, a ieşit în curte având în mână un cuţit şi s-a îndreptat ameninţător către poliţişti, adresându-le injurii. A fost somat să abandoneze cuţitul, dar, întrucât nu s-a supus somaţiei, unul dintre poliţişti a folosit armamentul din dotare, trâgând un foc de avertisment în plan vertical. Acesta a aruncat cuţitul pe sol, după care cei doi poliţşti l-au imobilizat, l-au încătuşat şi l-au condus la sediul Poliţiei”.

Pentru faptele sale, soțul este cercetat penal, asupra lui fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, mai precizează IPJ Vrancea.