E alertă de infestare cu bacteria E.coli în județul Ilfov, la doar câțiva kilometri de București.

La finalul săptămânii trecute mai mulți saci cu pești morți au fost adunați de pe lacul Vadul lui Moș. Autoritățile sanitare și de mediu au luat probe din apă și sol, iar acestea arată că apa din fântânile oamenilor are E. coli.

Oamenii din zonă spun că nici nu se mai pot spăla cu apa de la robinet.

„Miroase foarte urât. O folosim doar la spălat. Până și fructele copilului le spăl cu apă plată. Uitați ce culoare are apa de la chiuvetă, deși avem puț la mare adâncime și tot felul de filtre”, a declarat o localnică pentru Libertatea.

Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov confirmă problema: „În urma verificării calității apei prelevate de la surse individuale de mică și medie adâncime din comunele Vidra și Berceni, au fost constatate neconformități ale parametrilor microbiologici ( număr colonii la 22° C și 37° C, bacterii coliforme, E.Coli, enterococi) și la parametrul indicator amoniu ( în comuna Berceni). Vă recomandăm să nu folosiți apa din surse individuale (pentru băut sau prepararea hranei) decât după ce verificați sursa prin analize de laborator. Până la obținerea rezultatelor veți utiliza apa doar în scop igienic”.