Autoritățile din regiunea nordică a Arkhangelskului Rusiei vor restricționa intrarea și ieșirea din orașul Severodvinsk începând cu 6 iunie, se arată pe site-ul guvernului regional.

Orașul, care găzduiește aproximativ 180.000 de oameni, se confruntă în prezent cu un focar de coronavirus pe scară largă. La 3 iunie, Severodvinsk avea 1.195 cazuri confirmate de COVID-19. Aceasta include cazuri printre mai mulți angajați ai gigantului de construcții navale „Sevmash”, care operează în afara portului Severodvinsk.

Autoritățile din regiunea Arkhangelsk au raportat 2.587 de cazuri de coronavirus confirmate oficial începând cu 3 iunie, susținând că 698 de persoane s-au recuperat de boală. Acestea fiind spuse, agenția federală pentru coronavirus a anunțat date contradictorii în dimineața zilei de 4 iunie, precizând că regiunea a avut 2.496 de cazuri de boală, dintre care 737 de pacienți s-au recuperat.

De asemenea, au apărut date conflictuale cu privire la numărul de decese asociate: oficialii regionali au raportat patru decese din cauza COVID-19, în timp ce autoritățile federale au raportat opt.

Focarul din Severodvinsk reprezintă puțin sub jumătate din infecțiile cu COVID-19 înregistrate în regiunea Arkhangelsk. Cu toate acestea, potrivit TASS, orașul are o rată de infecție care este cu 2,6 la sută mai mare decât restul regiunii.

Intrarea în Severodvinsk este deja dotată cu puncte de control, iar oamenii vor avea voie să se deplaseze numai în și din oraș în scopuri oficiale sau să primească îngrijiri medicale. Reprezentanților serviciilor de securitate și persoanelor care tranzitează cartierul vecin Onezhsky li se va permite intrarea.

Autoritățile regionale recomandă întreprinderilor mari, inclusiv Sevmash, să înceteze organizarea transportului pentru lucrătorii din alte orașe din regiune.

De la 30 mai, Severodvinsk are un „regim obligatoriu de purtare a măștii de protecție”. Severodvinsk, oraş cu 180.000 de locuitori în care se poate intra doar cu o permisiune specială, găzduieşte şantiere navale unde au fost construite cele mai multe dintre submarinele sovietice.

Acesta se află la aproximativ 30 de kilometri de baza militară unde a avut loc o explozie cu caracter nuclear la 8 august 2019.