Evenimentul Zilei > Actualitate > FMI critică DUR pensiile speciale ale parlamentarilor din România
FMI critică DUR pensiile speciale ale parlamentarilor din România

FMI critică DUR pensiile speciale ale parlamentarilor din România

FMI critică reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care în trecut au fost o povară fiscala semnificativă, a declarat reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, cu referire la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

"În trecut, pensiile speciale au fost o povară fiscală semnificativă pentru România. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani în urmă a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilității sistemului de securitate socială. Vedem cu îngrijorare restaurarea treptata a acestor privilegii și o compromitere a reformelor care au îmbunătățit finanțele publice", afirmă Guillermo Tolosa, scrie Mediafax.
 
Parlamentarii și-au votat, marți, cu o largă majoritate pensiile speciale. Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: