Evenimentul Zilei > Politica > Florin Secară(PNL): Ponta doar mimează opoziţie la nominalizarea noului director al Serviciului de Informaţii Externe
Florin Secară(PNL): Ponta doar mimează opoziţie la nominalizarea noului director al Serviciului de Informaţii Externe

Florin Secară(PNL): Ponta doar mimează opoziţie la nominalizarea noului director al Serviciului de Informaţii Externe

Deputatul PNL Florin Secară a afirmat că Victor Ponta doar pretinde că se împotriveşte la nominalizarea noului director al SIE şi că premierul speră că Iohannis se va aşeza la masa negocierilor cu el.

"Pentru Victor Ponta, aflat în cădere liberă, numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE ar putea fi o paraşută. El speră că l-ar putea ajuta să nu se strivească de tot când ajunge cu picioarele pe pământ, şi de aceea doar mimează opoziţie la nominalizarea noului director al Serviciului de Informaţii Externe.(…)Să nu creadă cineva că, din jocul politic creat prin nominalizarea unui şef de serviciu secret, Ponta ar încerca să tragă avantaje pentru români, pentru ţară. E vorba doar despre salvarea lui însuşi, toţi ştim că ar face orice compromis să rămână premier. Propunerea vine de la preşedintele care i-a cerut demisia, iar Ponta încă mai speră că Iohannis se va aşeza la masa negocierilor cu el. Şi de aceea Ponta se împotriveşte acestei propuneri cu o jumătate de gură", a afirmat Florin Secară potrivit unui comunicat de presă.

Deputatul PNL a adăugat că numirea lui MRU la şefia SIE este foarte importantă în actualul context regional.

"Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE este extrem de importantă pentru ţara noastră în contextul iminenţei intrării Greciei în incapacitate de plată, a tensiunilor în relaţiile noastre cu Federaţia Rusă, a evoluţiilor din Ucraina şi Republica Moldova, a frământărilor apărute în statele din fosta Iugoslavie, să nu mai vorbim de acţiunile ISIS", a mai spus Secară.