Impresionaţi de această veste, marii actori români şi-au exprimat regretul şi şi-au amintit de momentele trăite alături de Emil Hossu.
Florin Piersic, care a jucat cu Emil Hossu în ultimul film cu Mărgelatu, a vorbit pentru EVZ despre conversaţia pe care a avut-o cu actorul când primul film al acestuia, "Decolarea" a fost proiectat la cinematograful din Cluj.
"Am fost şocat când am auzit pentru că am prezentat la cinematograful din Cluj care îmi poartă numele primul lui film, «Decolarea», şi el nu a putut veni. Am vorbit în numele lui şi înainte şi după proiecţie. Ce să spun…îl regret. Eu am jucat cu el în ultimul film «Mărgelatu». Era partenerul meu. Nu îmi vine să cred, la 70 de ani să cadă acolo şi să plece într-o stea. Când s-a terminat proiecţia, şi oamenii încă aplaudau în cinematograf, l-am sunat să îi spun că a fost bine şi că «tu ai fost extraordinar». Nu îmi vine să cred că în perioade scurt de timp pleacă dintre noi oamenii care ne-au făcut bine. Azi vorbesc cu el la telefon şi după aia moare. Credeam că o să mai trăiască 30 de ani ca domnul Besoiu", a spus îndurerat Florin Piersic, prieten bun al lui Emil Hossu.   
Ion Dichiseanu: "Orice actor îşi doreşte să moară pe scenă"
"Există în continuare aplauze şi atâta tot", a spus Florin Călinescu, care a recunsocut că ăl leagă amintiri de Emil Hossu şi a vorbit despre astfel de momente. "Nu poţi să te gândeşti decât că atunci când se întâmplă un asemenea lucru oamenii şi presa nu fac decât să comemoreze". "Este destinul fiecăruia dintre noi, să se întâmple acolo", a mai adăugat actorul despre moartea lui Emil Hossu pe scena Teatrului Nottara.
Ion Dichiseanu a vorbit pentru Agerpres despre dedicarea actorului. "Ăsta este idealul dacă se poate. Orice actor este conştient că până la urmă se va întâmpla asta şi îşi doreşte, odată ce a îmbrăţişat această meserie şi este «nebun» după ea şi este dedicat trup şi suflet pentru ea, îşi doreşte să moară pe scenă. Dumnezeu a fost de partea lui şi a fost să îşi dea suflarea pe altarul scenei", a spus Ion Dichiseanu.
Colegii de teatru, cutremuraţi
Şi actorul Dan Bordeianu, care trebuia să joace ieri seară cu Emil Hossu în piesa "Aniversarea", a fost impresionat de pierderea actorului. "Ne pregăteam pentru piesă. S-a întâmplat dintr-o dată. În 10 minute SMURD-ul a venit, şi-au făcut datoria, oamenii au încercat tot posibilul. Asta e. Uneori nu se poate face altceva", a spus Bordeianu pentru Agerpres.
Directortul Teatrului Nottara a fost la fel de şocat de cele întâmplate. "Am suspendat spectacolul acela. 40 de minute au încercat să îl resusciteze. (…) Hossu e Hossu, un băiat minunat, de zahăr, un om extraordinar", a afirmat Mircea Diaconu. "Pur şi simplu a căzut secerat", a mai adăugat el legat de momentul de aseară.
Emil Hossu va fi înmormântat sâmbătă la Cimitirul Belu din Capitală. Slujba va începe la ora 14.00. Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului va fi depus joi, la ora 13.30, la Biserica Mavrogheni (Izvorul Tămăduirii), din strada Monetăriei (lângă Muzeul Ţăranului Român). Vineri, între orele 12.00 şi 18.00, va ajunge, pentru ultima oară, la Teatrul Nottara.
CITIŢI ŞI:

  • Actorul Emil Hossu a murit la repetiţii, pe scenă, sub ochii soţiei sale
  • Înainte să moară Emil Hossu i-a spus soţiei că o iubeşte. Vezi ce spun legiștii despre cauza morții
  • Teribilul accident prin care a trecut Emil Hossu, în 1986, la bordul unei aeronave Tarom
  • VEZI imagini de la ultima reprezentanție a lui Emil Hossu, pe scena Teatrului Nottara
  • Emil Hossu: „Cred teribil de tare în prietenie!”