Evenimentul Zilei > Politica > Iordache și-a dat seama ce l-a APUCAT în PLEN. EXPLICAȚIA GESTURILOR OBSCENE: „Un SPASM”
Iordache și-a dat seama ce l-a APUCAT în PLEN. EXPLICAȚIA GESTURILOR OBSCENE: „Un SPASM”

Iordache și-a dat seama ce l-a APUCAT în PLEN. EXPLICAȚIA GESTURILOR OBSCENE: „Un SPASM”

Deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al Comisiei speciale pentru Legile justiţiei, a devenit celebru, din nou pentru un gestul obscen pe care l-a făcut în plenul Camerei Deputaţilor, către colegii din Opoziţie, la dezbaterea pe Ordonanţele de modificare a legilor justiţiei.

Cu toate că a fost aspru criticat pentru gestul său, acesta le-a transmis celor din Opoziţie, că nu are de ce să îşi ceară scuze şi că gestul a fost, de fapt, „un spasm”.

 Opoziţia îi cere demisia, în timp ce au apărut voci şi în PSD care critică gestul acestuia. După şedinţa de plen, deputaţii de la USR i-au cerut, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei, să explice gestul inadecvat. Schimbul de replici a fost redat de deputatul USR Iulian Bulai, pe pagina de Facebook. Iulian Bulai: „Domnule Iordache, ar trebui ca la următoarea ședința de plen să vă cereți scuze pentru gestul dumneavoastră!” Florin Iordache: „A fost un spasm. Nu a fost o insultă la adresa colegilor. Nu am făcut nimic greșit. Nu am de ce să îmi cer scuze!” Bulai comentează, în finalul postării: „Adică nenea nu poate să își controleze mâinile. Și nu a fost o insultă la adresa colegilor. A fost o insultă la adresa tuturor românilor”.

 Opoziţia cere demisia lui Iordache: Gestul e la fel de obscen ca şi atitudinea PSD în fața avertismentelor internaţionale”. „Demisia lui Florin Iordache devine obligatorie dupa gestul obscen făcut azi de la tribuna Parlamentului”, spune deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. El a afirmă că „acel gest a venit, deloc întâmplător, după un discurs in care Iordache anunţa că PSD va ignora Uniunea European si nu va respecta recomandarile MCV. „El a fost adresat, în fapt, tuturor cetatenilor care cred ca destinul României este sincronizarea cu Europa, nu sfidarea sa. În fond, gestul lui Iordache e la fel de obscen precum atitudinea PSD în fața advertismetelor.  internaționale”, a afirmat Raeţchi.

 

Un deputat PSD se dezice de gestul lui Iordache: „Românii doresc de la partidele politice o altfel de politică, în care, cu siguranţă, gesturile groteşti nu îşi găsesc locul” Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a dezaprobat gesturile obscene făcute, miercuri, în Plenul Parlamentului, de colegul său din Camera Deputaţilor Florin Iordache. Într-o postare pe Facebook, Rotaru a scris că astfel de manifestări sunt „necontrolate şi ruşinoase” şi precizează că aşteaptă scuzele publice ale deputatului Iordache. „Mă dezic de astfel de manifestări, pe care le consider necontrolate şi ruşinoase, ce contravin comportamentului unui demnitar şi periclitează imaginea Partidului Social Democrat. Consider că, indiferent de natura problemelor care se ivesc, acestea trebuie analizate şi dezbătute într-un cadru civilizat şi aştept, ca şi dumneavoastră, scuze din partea domnului Iordache”, a scris parlamentarul PSD miercuri seara. Acesta crede că „românii doresc de la partidele politice o altfel de politică, în care, cu siguranţă, gesturile groteşti nu îşi găsesc locul”.