Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV – Florin Iordache: „Nu văd altă soluție în afara unei moțiuni de cenzură”
EXCLUSIV – Florin Iordache: „Nu văd altă soluție în afara unei moțiuni de cenzură”

EXCLUSIV – Florin Iordache: „Nu văd altă soluție în afara unei moțiuni de cenzură”

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache (PSD), a declarat pentru „Evenimentul zilei” că în urma anunțului de la Palatul Cotroceni privind situația Guvernului, el nu vede o altă soluție în afara depunerii de către partid a unei moțiuni de cenzură pentru demiterea lui Sorin Grindeanu.
  • Contextul: Toți miniștrii PSD și ALDE și-au înaintat azi demisiile din funcție, însă premierul Sorin Grindeanu refuză să își dea demisia. Palatul Cotroceni a anunțat azi că nu poate declanșa consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru atâta timp cât actualul premier se află în funcție. PSD și ALDE sperau să discute azi cu Iohannis și să forțeze demisia lui Grindeanu, dar planul a fost respins de Cotroceni.

Contactat de EVZ, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a spus că PSD va decide azi care este calea de urmat. Întrebat dacă vede, la această oră, o altă posibilă soluție în afara moțiunii de cenzură, Iordache a declarat: “Eu nu văd altă soluție. O să ne întâlnim în ședință și o să analizăm”.

  • Ce este o moțiune de cenzură? Guvernul este demis prin adoptarea în Parlament a unei moțiuni de cenzură. Moțiunea de cenzură este adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.