Florin Chilian, desbagubiri de un milion de euro

Florin Chilian, desbagubiri de un milion de euro

Artistul vrea sa dea in judecata Ministerul Culturii si Cultelor pentru folosirea fara acordul sau a piesei ''Zece'' in campania ''Mai bine o carte''.

Melodia lui Chilian a fost folosita in clipul campaniei de promovare a lecturii lansata de Ministerul Culturii in urma cu doi ani, atunci cand ministru era Mona Musca.

''Am tot incercat de la toti ministrii culturii sa obtin intrarea lor in legalitate'', a spus Chlian.

''Era o campanie pentru carte dar, in clipa in care au refuzat sa-mi trimita o hartie pe care eu sa o semnez, prin care sa-i imputernicesc, mi se pare absurd sa trag eu de Guvern sa intre in legalitate'', a explicat cantaretul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Artistul a trimis, saptamana trecuta, o convocare la Ministerul Culturii si Cultelor prin care i-a cerut ministrului Iorgulescu sa se intalnesca in 15 zile de la intocmirea cererii, pentru a solutiona, pe cale amiabila, aceasta problema.

In caz contrar, Chilian este hotarat sa dea ministerul in judecata si sa ceara despagubiri de un milion de euro, deoarece i-au fost incalcate drepturile de autor.

Tudorel Urian, consilier de imagine al ministrului culturii, a spus ca aceasta campanie a fost una de utilitate publica, iar ministerul nu s-a implicat in realizarea sau difuzarea clipului in care apare melodia lui Chilian.

''Clipul a fost realizat pro bono de Felix Tataru de la GMP'', a spus Urian.

''El a venit cu materialul gata facut la minister si nu l-a intrebat nimeni daca are acordul pentru a folosi piesa sau imaginile. Consiliul National al Audiovizualului a considerat ca este o campanie de interes public si ca posturile de televiziune trebui sa difuzeze clipul pe gratis. Ministerul Culturii nu a cheltuit niciun ban pe productia si difuzarea acestui clip'', a explicat consilierul.