Evenimentul Zilei > Social > NOU PACHET DE LEGI PE SĂNĂTATE. Florian Bodog: „Legea medicului va fi făcută de medici!”
NOU PACHET DE LEGI PE SĂNĂTATE. Florian Bodog: „Legea medicului va fi făcută de medici!”

NOU PACHET DE LEGI PE SĂNĂTATE. Florian Bodog: „Legea medicului va fi făcută de medici!”

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, astăzi, la şedinţa Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor că, până la sfârșitul anului, vor fi elaborate legile medicului, spitalului și asistentului medical.

„În programul de guvernare am promis că, până la sfârşitul anului, vom avea o nouă lege a sănătăţii. Eu spun că vom avea un nou pachet de legi pe sănătate şi una dintre componentele acestui pachet va fi legea medicului. Tot în programul de guvernare, scrie că nu vor mai fi norme de aplicare la legi. Aşa cum ştim, de-a lungul timpului, aceste norme de aplicare au schimbat esenţa legii”, a afirmat Florian Bodog.

Bodog a precizat că ministerul se va limita doar la câteva intervenții, dar legea va fi apanajul Colegiul Medicilor.

„Eu cred că dumnevoastră, în calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din România, sunteti cei care trebuie să lucreze la lege. Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia în ceea ce priveşte prevederile pe care le veţi propune dumnevoastră, însă, în esenţă, legea medicului va fi făcută de medici”, a spus demnitarul.

„Astăzi mi-am făcut datoria să fiu alături de dumnevoastră, pentru că eu, în primul rând, sunt medic. (…) Cred că avem nevoie de respect şi avem nevoie de mai multă unitate, indiferent dacă  facem parte din Colegiul Medicilor sau nu, sau dacă suntem într-o altă organizaţie. Toţi suntem medici şi în momentul în care aruncăm cu noroi, nu putem să ne stropim cu apă curată”, a conchis ministrul Sănătăţii.