Evenimentul Zilei > Justitie > Adina FLOREA este noul PROCUROR de caz în dosarul ONEA-NEGULESCU
Adina FLOREA este noul PROCUROR de caz în dosarul ONEA-NEGULESCU

Adina FLOREA este noul PROCUROR de caz în dosarul ONEA-NEGULESCU

Adina Florea este noul procuror care face investigații în dosarul în care Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați sub control judiciar, potrivit unor surse.

Magistratul a conexat mai multe plângeri care vizează activitatea de la DNA Ploiești, potrivit stiripesurse.ro.

Adina Florea este procuror șef adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și procurorul propus de Tudorel Toader la conducerea DNA. Săptămâna trecută, președinte Klaus Iohannis a anunțat că nu o va numi pe Florea șef la DNA.

Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost pusi sub învinuire de magistratul Elena Iordache, însă după înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cauza a fost trimisă acestui departament.

Săptămâna trecută, procurorul de caz a prelungit controlul judiciar pentru cei doi, impunând noi restricții.

Celor doi învinuiţi le este interzis să facă declarații publice privind dosarul în care sunt vizați, precum și să ia legătura cu mai mulți procurori, printre care Laura Codruța Kovesi, Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru.

Un judecător ICCJ, Aida Popa, și mai mulți procurori, printre care Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru, ar urma să fie audiați în acest dosar.

Parchetul General a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în perioada 24 noiembrie 2018 – 22 ianuarie 2019, faţă de fostul şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul procuror Mircea Negulescu.

Cei doi se află sub control judiciar din luna iulie, având interdicţia de a comunica între ei şi cu anumite persoane, de a exercita profesia de procuror şi de a deţine arme.

Lucian Onea este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă, iar Mircea Negulescu este acuzat de participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă.

Parchetul General susţine că, în anul 2015, Lucian Onea şi Mircea Negulescu l-au determinat prin constrângere pe fostul deputat Vlad Cosma, ameninţându-l în mod direct că o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept "mită electorală". Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la DNA Ploieşti.

Parchetul mai arată că, deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de Vlad Cosma, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, prezentând instanţei, drept probe, documentele ticluite.